Zeven Infinity Ward-medewerkers nu bij Respawn Entertainment | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het betreft een zestal belangrijke designers en een programmeur die bij Respawn Entertainment dezelfde rol zullen gaan vervullen als ze gedaan hebben bij Infinity Ward. Uit de LinkedIn- en Facebook-profielen blijkt dat in ieder geval een aantal van de nieuwe werknemers op 1 mei van start gaat bij hun nieuwe werkgever.

Conflict

Voor zover bekend zijn er elf man opgestapt bij Infinity Ward sinds oprichters Jason West en Vince Zampella door uitgever Activision op straat werden gezet wegens contractbreuk. Het conflict is inmiddels uitgegroeid tot een zeer populair onderwerp in de gamepers en omvat vele beschuldigingen en rechtszaken over en weer. West en Zampella hebben inmiddels de studio Respawn Entertainment opgericht, om te gaan beginnen met een nog onbekend, maar groot project. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou