Nieuws

Zestiende Apex Legends-seizoen verandert de game drastisch

Nieuwe systemen en modi

Geschreven door Jari Klapwijk op
Het zestiende seizoen van Apex Legends poogt de game voorgoed te veranderen. Dat heeft Respawn Entertainment onthuld in een developer panel. De Arena-modus verdwijnt, de meta gaat op de schop en er wordt geen nieuw personage toegevoegd.

Het zestiende seizoen van Apex Legends heet Revelry en komt op 14 februari uit op alle platformen. Respawn is van plan om Apex Legends gedurende het jaar flink onder handen te nemen en dit seizoen vormt het startschot van die ambities. Voor het eerst wordt er aan het begin van een nieuw seizoen geen nieuw personage toegevoegd. In plaats daarvan kiest Respawn ervoor om zes bestaande personages flink te updaten. Onder andere Wraith, Seer en Lifeline gaan op de schop. De specifieke aanpassingen worden op een later moment onthuld.

Daarnaast gaat het klassensysteem flink veranderen. Momenteel worden de personages ingedeeld in vier categorieën: Offensive, Defensive, Recon en Support. Na deze update maken die categorieën plaats voor Assault, Skirmisher, Recon, Controller en Support. Voorheen konden die categorieën door spelers worden genegeerd, maar dat is verleden tijd. De nieuwe klassen brengen namelijk speciale voordelen met zich mee. Spelers moeten daardoor beter gaan nadenken over de teamcompositie. Op een later moment worden de voordelen onthuld. Volgens Respawn brengt het nieuwe systeem meer strategie en gameplay met zich mee.

Ook op het gebied van modi verandert er een hoop. Respawn heeft besloten om de Arena-modus uit het spel te halen. Het klassieke Team Deathmatch komt daarvoor in de plaats. Daarin strijden spelers met teams van zes in drie rondes om zoveel mogelijk kills te maken op kleine maps. Na de release van het nieuwe seizoen is Team Deathmatch drie weken speelbaar. Daarna wordt de modus vervangen door Mix Tape. Dat is een speellijst met afwisselend Team Deathmatch, Gun Run en Control.

Spelers krijgen in het zestiende seizoen de beschikking over een nieuw wapen: de Nemesis. Het betreft een burstwapen die met een druk op de schietknop vier kogels afvuurt. Het is ook mogelijk om de schietknop ingedrukt te houden. Naarmate er meer kogels worden afgevuurd, wordt de tijd tussen de burst korter. Het wapen gebruikt Energy-munitie.

Apex Legends moet ook voor nieuwe spelers een stuk toegankelijker worden. De game introduceert daarom speciale oriëntatiewedstrijden voor nieuwe spelers. Daarin strijden spelers tegen zestien teams bestaande uit bots en vier teams bestaande uit menselijke spelers. Op die manier kunnen nieuwelingen rustig aan de systemen van de game wennen. Na een aantal goede potjes worden spelers overgeplaatst naar het echte werk. Verder worden er speciale welkomstuitdagingen toegevoegd. Die moeten nieuwe spelers kennis laten maken met de basismechanieken van de game.

Tot slot wordt de Firing Range verandert. De poppen waar spelers op kunnen schieten om te oefenen kunnen indien gewenst ook bewegen, waardoor het lastiger wordt om ze te raken. Daarnaast krijgen spelers verschillende statistieken te zien, waardoor ze beter kunnen zien welke aspecten ze nog kunnen verbeteren. Tot slot krijgen spelers de beschikking over ongelimiteerde munitie, waardoor het niet meer nodig is om steeds nieuwe kogels op te halen. Respawn heeft aangegeven dat er later in het jaar nog meer veranderingen aankomen in de Firing Range.

Dit artikel delen:

Lees meer

Everspace 2 gaat op 6 april uit Early Access, komt deze zomer naar consoles Releasedatum Diablo 4-bèta volgt later deze maand
2

Reacties op: Zestiende Apex Legends-seizoen verandert de game drastisch

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  MeneerAert

  • 6 februari 2023 20:44
  Nog steeds teleurgesteld dat de solo-mode nooit is gebleven. Heb genoten van de game met vrienden, maar de korte tijd solo was toch wel waar ik het meeste plezier heb beleefd.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  CroniC

  • 6 februari 2023 21:59
  @MeneerAert
  Snap ik ool niet. Sowieso solo, duo en quads erbij was een stuk beter geweest denk ik.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.