LucasArts heeft in de loop der jaren al heel wat genres van de Star Wars sticker voorzien. Redelijk succesvol waren de Star Wars space-combat games, zoals X-Wing en Tie-Fighter, de Star Wars FPS games, Jedi Knight en Dark Forces, en natuurlijk de Star Wars RPG, Knights of the Old Republic. Soms was het resultaat ook wat minder goed, zoals bij de Star Wars RTS, Force Commander, de Star Wars Master of Orion Clone, Supermacy en natuurlijk de Star Wars racegame, Star Wars Pod Racer.

Nu men grofweg alle genres achter de rug heeft is het tijd om ook de subgenres onder handen te nemen. Zo zijn er al wel actierijke Star Wars shooters, maar een squad-based tactical Star Wars shooter hadden we nog niet. Gelukkig komt er eind dit jaar Republic Commando op de markt. Het spel maakt gebruik van de Unreal engine en biedt een HUD vergelijkbaar met Metroid Prime. Hieronder zes nieuwe screenshots, de eerste drie van de PC versie, de laatste drie afkomstig uit de Xbox incarnatie van het spel.

Nu nog wachten op het Star Wars adventurespel, waarin een detectiveduo met een konijn en een hond de ontsnapte Chewbacca op planeet aarde moeten terugzoeken. Dat moet toch verkopen?