In Cold Winter neem je de rol aan van Andrew Sterling, een soort geheim agent die erop uitgestuurd wordt naar China en daar zichzelf een beetje in de nesten werkt. In plaats van dat de overheid waarvoor hij werkt hem komt bevrijden, laten ze hem stikken in de Chinese cel, in afwachting op zijn executie. Gelukkig heb je nog een kameraad die je bevrijdt en als dank mag je allerlei klusjes voor hem opknappen. Je raakt vervolgens verzeild in een ingewikkeld en intrigerend complot.

Cold Winter is een first person shooter exclusief ontwikkeld voor de Playstation 2. De makers streven een hoge graad van realisme na, wat onder andere blijkt uit de dertig wapens die je mag hanteren en die elk nauwkeurig nagemaakt zijn van hun tegenhangers in de echte wereld. De tegenstanders die je om zeep mag helpen zijn opgedeeld in verschillende zones, zodat het enigszins uitmaakt maar op het lichaam je je tegenstanders raakt. Ook bepaalt de impact van je kogels de manier waarop je tegenstanders neer zullen vallen, want men heeft zoals we dat tegenwoordig gewend zijn, ragdoll physics in het spel verwerkt.

Cold Winter brengt je langs een zevental locaties, waaronder China, Egypte en Syberië, en hoopt met een sterke verhaallijn met interessante en onvoorspelbare karakters, de speler aan het scherm gekluisterd te houden. De release zal pas in 2005 plaatsvinden, doch onderstaande screenshots zouden het wachten moeten verzachten.