Serious Sam 2 gaat een game worden die zo op het eerste gezicht niet serieus te nemen is. Net zoals zijn voorganger zal de gameplay draaien om het neerschieten van massa's kleurrijke monsters ondersteund door droge oneliners van Sam. Maar met 45 nieuwe vijanden die in hordes op je afkomen, zul je de game toch wel serieus moeten nemen, want anders is het binnen no time “game over”.

Ook hebben de makers rekening gehouden met het multiplayer aspect. Op de PC zul je via internet of lan met maximaal 16 spelers tegelijk de singleplayer levels kunnen voltooien. Op de Xbox zal dit via system link en Xbox Live met maximaal 4 spelers tegelijk gaan. Een kleine aanpassing aan sommige levels zal ook de multiplayer ervaring zo leuk mogelijk moeten maken.

In totaal zullen er meer dan 40 levels aanwezig zijn, verdeeld over 7 uiteenlopende werelden. Met ongeveer 20 verschillende wapens en zo'n 10 voertuigen kan geprobeerd worden zoveel mogelijk van de honderden vijanden kapot geschoten worden. Een zestal nieuwe screenshots laten zien wat voor chaos ons in de multiplayer opties te wachten staat.