ZeniMax ontvangt half miljard dollar in rechtszaak tegen Oculus | Gamer.nl

ZeniMax ontvangt half miljard dollar in rechtszaak tegen Oculus | Gamer.nl

ZeniMax moet 500 miljoen dollar ontvangen van vr-bedrijf Oculus, zo heeft een Texaanse jury besloten tijdens de rechtszaak tussen de twee bedrijven.

De jury besloot dit na twee dagen overleg. Het bedrag moet door Oculus worden overgemaakt naar ZeniMax, omdat Oculus-oprichter Palmer Luckey volgens het oordeel een geheimhoudingscontract met ZeniMax heeft verbroken.


Oculus werd echter niet schuldig bevonden aan de belangrijkste reden dat ZeniMax Oculus naar de rechter sleepte, namelijk het gebruiken van fabrieksgeheimen. ZeniMax wilde daar in totaal 4 miljard dollar in schadevergoeding voor krijgen.

Al in 2014 claimde ZeniMax dat de vr-bril Oculus Rift gebaseerd was op technologie die binnen het bedrijf was ontwikkeld. Voormalig medewerker John Carmack zou code van ZeniMax hebben meegenomen toen hij bij Oculus aan de slag ging. Oculus is hier dus niet schuldig aan bevonden.

"Het hart van deze zaak draaide om de vraag of Oculus fabrieksgeheimen van ZeniMax had gestolen en de jury gaf ons het voordeel", aldus een woordvoerder van Oculus tegen Polygon. "We zijn teleurgesteld over andere aspecten van het oordeel, maar we laten ons niet afschrikken. Oculus-producten zijn gebouwd met Oculus-technologie. Ons doel om van vr een langdurig succes te maken blijft hetzelfde, en het team blijft werken aan waar het al sinds dag één aan werkt: vr-technologie ontwikkelen die de manier waarop mensen interactie hebben en communiceren verandert."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou