Zenimax dwingt naamsverandering Fortress Fallout af | Gamer.nl

Zenimax dwingt naamsverandering Fortress Fallout af | Gamer.nl

PC PREVIEW - Gamers wennen als geen ander aan nieuwe ontwikkelingen. Een coversysteem is nog niet ge&#239ntroduceerd, of wij verwachten dat alle soortgelijke games minimaal een coversysteem hebben. Hoe raar was het dan ook dat De Sims 4 lanceerde zonder de mogelijkheid om beroepen daadwerkelijk uit te oefenen? De Sims 3 had dit immers ge&#239ntroduceerd met de Ambities-uitbreiding. Het vierde deel gaat dat eindelijk rechttrekken met een eigen beroepenuitbreiding. Wij mochten keihard aan het werk met De Sims 4: Aan het Werk!

Zenimax heeft verscheidene gamestudio's onder zich, waaronder Bethesda, de ontwikkelaar van Fallout 3. Het bedrijf stuurde ontwikkelaar Jordan Maron een brief waarin hem gevraagd werd de naam van de smartphonegame te veranderen.

Handelsmerk

"Onze advocaten zeiden dat Bethesda erom bekend staat snel juridische stappen te ondernemen wanneer ze denken dat een van hun handelsmerken geschonden wordt", aldus Maron. "En ze hebben natuurlijk veel geld en middelen tot hun beschikking, wat ik en mijn collega op dit moment niet hebben."

Maron voelt zich gedwongen de naam van Fortre Fallout te veranderen. "Dat is vervelend, want ik vind persoonlijk dat er geen verwarring bestaat tu en Fortre Fallout en de Fallout-games." Fortre Fallout is een spel waarin spelers een toren bouwen en tegen een andere speler vechten die ook een toren heeft.

Scrolls

Eerder had Bethesda al een dispuut met Minecraft-ontwikkelaar Mojang. Hun nieuwe game Scrolls zou verwarring veroorzaken met de The Elder Scrolls-franchise, vond Bethesda. Minecraft-maker Markus Per on zei toen: "Het is echt raar om te geloven dat onze game wordt verward met hun first-person role-playing game met realistische graphics".


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou