Zelfgemaakte maps Far Cry 4 niet competitief speelbaar | Gamer.nl

Zelfgemaakte maps Far Cry 4 niet competitief speelbaar | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De maps gemaakt in de map maker kunnen worden gebruikt voor vier soorten gameplaymodi die los staan van de multiplayer: a ault, waarbij de speler alle vijanden op een map moet doden, hunt, waarbij alle dieren moeten worden gedood, outpost, waarbij alle vijandelijke kampen veroverd moeten worden, en extraction, waarbij de speler van punt A naar B moet zien te geraken zonder dood te gaan.

Player versus player is dus niet mogelijk op de zelfgemaakte maps. Wel kunnen de maps online gedeeld worden. Spelers kunnen deze downloaden en gebruiken voor de vier verschillende gameplaymodi.

Game director Alex Hutchinson laat weten dat Ubisoft dit na de release van de game mi chien wel mogelijk maakt. Het nieuws heeft er voor gezorgd dat er een topic van tientallen pagina's gaande is op het Ubisoft-forum met teleurgestelde gamers. In vorige games in de Far Cry-serie was het namelijk wel mogelijk om zelfgemaakte maps te gebruiken voor de competitieve gameplay.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou