Nieuws
Pokemon Go

Zelf PokéStops aanmaken in Pokémon Go ooit misschien optie

Ontwikkelaar zegt aan nieuw systeem te werken

Geschreven door Michel Musters op

Het wordt voor Pokémon Go-spelers in de toekomst misschien mogelijk om zelf PokéStops en gyms aan te maken. Dat meldt John Hanke, de oprichter van Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic. in een interview met Game Informer.

Hanke laat weten dat PokéStops en gyms overgenomen zijn uit Ingress, de vorige, soortgelijke AR-game van Niantic. Spelers van die game konden gedurende de drie jaar dat de game bestaat doorgeven welke locaties ze wilden zien als 'portals', wat in Pokémon Go PokéStops en gyms zijn geworden. Niantic ging al deze aanvragen langs en heeft die uiteindelijk goedgekeurd of afgekeurd. Dit proces is echter gestopt, omdat Niantic teveel aanvragen binnenkreeg. 


Hanke meldt dat het bedrijf nu aan een nieuw systeem werkt waarbij spelers zelf portals kunnen toevoegen. Andere spelers kunnen vervolgens stemmen of ze het er mee eens zijn, waardoor Niantic zelf dit werk niet meer hoeft te doen. Wanneer dit systeem eenmaal werkt en in Ingress is getest, zou het ook toegevoegd kunnen worden aan Pokémon Go. "We hebben echter nog geen definitieve tijdlijn, het is iets waar we aan werken."

Het nieuwe systeem zou als geroepen komen: vooral Pokémon Go-spelers die buiten de stad wonen merken op dat er in sommige gevallen een tekort aan PokéStops en gyms is. Een Reddit-gebruiker heeft daarom een Facebook-groep gestart om meer aandacht aan dit probleem te geven, terwijl een andere speler een petitie is gestart.

De oprichter van Niantic laat ook weten dat er uiteindelijk om de week een update uit moet komen voor de game. Deze updates draaien vooral om het oplossen van bugs en het verbeteren van de servers. "We hebben dit al drie jaar met Ingress gedaan, we komen vaak met updates. Soms zijn het kleine features, soms grote. Maar we zien het als een game die altijd evolueert." Gisteren gaf de ontwikkelaar al aan dat het spelers onder andere de mogelijkheid wil geven om pokémon met elkaar te ruilen.

Pokémon Go is officieel uit in de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en Australië en moet later deze week ook in Europa verschijnen. Via een omweg is de game al in Nederland te spelen.

Bron: Game Informer

Dit artikel delen:

Lees meer

Eerste PlayStation VR-boxarts verschenen Streams Pokémon-muziek op Spotify verdriedubbeld
2

Reacties op: Zelf PokéStops aanmaken in Pokémon Go ooit misschien optie

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Mysticmaus

  • 12 juli 2016 11:05
  Misschien ooit - ooit misschien , wat is het nou :P

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Zware_Shag

  • 12 juli 2016 23:43
  Vind het ook niet eerlijk verdeeld. Rij door gehuchten platte land geen pokemon te zien. Laat staan pokestops
  In bijv Den Bosch op sommige plekken vier in je cirkel.
  Van die halve kunstwerken van gesubsidieerde linkse rakkers die daar al blowend iets neer kwakken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.