Zeldzame Pokémon onvindbaar voor Pokémon Go-cheaters | Gamer.nl

Zeldzame Pokémon onvindbaar voor Pokémon Go-cheaters | Gamer.nl

Pokémon Go-cheaters kunnen alleen nog maar de meest voorkomende Pokémon zien, zeldzamere Pokémon zijn onvindbaar. Dat laten verscheidene spelers weten.

Op Reddit is een gecrowdsourcete lijst te vinden met Pokémon die niet zichtbaar zijn voor geraakte accounts. Hieronder vallen bijvoorbeeld Aerodactyl, Lapras, Porygon en alle ge-evolueerde Pokémon.

Het lijkt erop dat ontwikkelaar Niantic een offensief tegen cheaters heeft gelanceerd. De Pokémon Go-ontwikkelaar heeft het al langer gemunt op spelers die bots, tools en andere hulpmiddelen gebruiken om zeldzamere Pokémon op te sporen.

Val pelen

Het is niet helemaal duidelijk welke spelers precies als val peler worden gemarkeerd, bovendien lijken niet alle cheaters geraakt te zijn door de vermeende nieuwe maatregel. Mogelijk maakt Niantic gebruik van "machine learning" om val pelers op te sporen, schrijft Ars Technica.

Sommige Pokémon Go-spelers gebruiken externe programma's om sneller voortgang te boeken in de mobiele game. Zo zijn er manieren om te teleporteren naar locaties met gewilde Pokémon. In 2016 blokkeerde Niantic al telefoons met een jailbreak of root.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou