'Zelda: Wind Waker en Twilight Princess komen dit jaar naar Switch'

'Zelda: Wind Waker en Twilight Princess komen dit jaar naar Switch'

Zowel The Legend of Zelda: Wind Waker als The Legend of Zelda: Twilight Princess moeten later dit jaar op Nintendo Switch uitkomen, zo melden diverse insiders.

VGC-journalist en Yooka-Laylee-producent Andy Robinson meldde vannacht op Twitter dat beide games dit jaar naar de Switch komen. Hij zegt daar honderd procent zeker van te zijn. 

Ook Eurogamer-journalist Thom Phillips, die vaker Nintendo-informatie naar buiten lekt, hint naar iets soortgelijks. Op Twitter uitte iemand zijn teleurstelling in het feit dat Twilight Princess en Wind Waker niet voor Switch zijn aangekondigd tijdens de Direct-uitzending afgelopen avond, waarop Phillips antwoordde met: "Zie je over een paar maanden".

Tijdens de Direct-uitzending gisterenavond werd een HD-versie van Wii-game The Legend of Zelda: Skyward Sword aangekondigd voor de Switch. Het spel komt op 16 juli uit en het is voor het eerst dat de game op een andere console dan de Wii speelbaar is. 

Wind Waker verscheen oorspronkelijke op de GameCube en Twilight Princess op de GameCube en Wii, maar beide games hebben al een opgepoetste versie ontvangen op de Wii U. Mocht Nintendo werken aan Switch-versies, dan is het waarschijnlijk dat het om overzettingen van die opgepoetste Wii U-versies gaat.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

zo dat zijn 4 zelda games als breath of the wild 2 ook nog uit komt dit jaar. En denk dat ik ze weer allemaal ga spelen.

0
test

@hulstpower Het feit dat we later dit jaar informatie krijgen voor BotW 2, maar geen enkele trailer of info kregen in deze Direct, laat mij vrezen dat die game dit jaar niet meer uit gaat komen :(

0
test

@WvA nintendo doet dat vaak. Mario all stars splatoon 3 en ze moeten wat bewaren voor rond de e3 tijd en nu even zelda skyward sword in het zonnetje zetten en dan straks breath of the wild 2 laten zien.

0

@WvA de meeste Zelda games krijgen een release in het najaar van zijn E3 reveal. Buiten een teaser trailer waren dit de reveals + release: Windwaker E3 2003, release december 2003. Twilight Princess had een E3 2005 release en was gereed voor een najaar 2005 release totdat het werd vertraagd vanwege de Wii. Phantom Hoursglass werd aangekondigd in maart 2006 met een release voor november 2006. Spirit tracks hetzelfde verhaal in 2009. Skyward Sword kreeg een E3 2011 reveal met een november 2011 release. Nog even wat andere voorbeelden: 3D Land, 3D World, Mario Kart 7. Met andere woorden, Nintendo doet wel vaker aan een E3 aankondiging met een release 6/9 maanden daarna. Sterker nog, dat lijkt hun voorkeurs manier van werken.

0
test

Wordt een beetje moe van al die remasters.

0
test

@D4rKy28 Je hoeft ze niet te kopen he. Het kost ze weinig om te doen (vergeleken met een nieuw spel van scratch) en verkoopt goed genoeg, dus waarom zouden ze het niet doen.

0

@D4rKy28 Zelda is het wel waard

0

Aanbevolen voor jou