Zelda Wii komt misschien in 2011 uit | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Volgens Miyamoto is het doel om de nieuwe Zelda-game in 2010 uit te brengen, maar het zou best eens uitgesteld kunnen worden naar het jaar erna. "De focus in de ontwikkeling van Zelda heeft tot op heden alleen op de gameplay gelegen. We hebben nog niet veel tijd besteed aan graphics of verhaal."

MotionPlus: wel of niet?

Volgens Shigeru Miyamoto is het vooralsnog onbekende team dat aan Zelda werkt er nog niet uit of de game gebruik gaat maken van de Wii MotionPlus, de acce oire die de Wiimote extra nauwkeurigheid geeft. Volgens Miyamoto ligt het niet aan hoe goed de MotionPlus verkoopt, maar aan het feit of het leuk is om Zelda met het apparaat te spelen. "Het ligt eraan of mensen de MotionPlus willen gebruiken om de game te ervaren. Er is mi chien een groep mensen die bang zijn dat ze er niet cool uitzien wanneer ze met de Wiimote aan het rondzwaaien zijn. Maar als je mensen New Super Mario Bros. Wii ziet spelen, ook al wordt er maar een kleine beweging met de Wiimote gemaakt, zie je mensen met een grote glimlach spelen. Hopelijk kunnen we ook een dergelijke ervaring in Zelda creëren."

De nieuwe Zelda voor de Wii werd tijdens de E3 vorige week aangekondigd. Veel is er nog niet bekend, behalve artwork en een bevestiging van Miyamoto dat Link wat volwa ener wordt in deze game.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou