Dit blijkt uit een hands-on sessie van IGN. Deze Hero-modus is al vanaf het begin van het spel beschikbaar en kan wanneer spelers dat willen aan en uit worden gezet via het file select-scherm. Verder is het Picto Box-item aangepast. Spelers kunnen nu foto's maken van Link die voor een bepaalde achtergrond poseert, vergelijkbaar met 'selfies' op Instagram. Ook kan zijn gezichtsuitdrukking aangepast worden, bijvoorbeeld van blij naar boos. De foto's kunnen op Miiverse worden gedeeld.

Verder is er een first-person modus toegevoegd, zodat spelers de pijl en boog kunnen gebruiken terwijl ze lopen. Voor andere wapens, zoals het zwaard, is de third-person modus vereist. 

Triforce Quest

IGN meldt ook hoe de Triforce-jacht op het einde van de game is aangepast. Drie van de Triforce-deeltjes liggen op de bodem van de oceaan, de rest kan gewoon op het land gevonden worden. Dit moet de lengte van de zoektocht aanzienlijk verkleinen. Verder is het zeil waarmee spelers sneller varen na de eerste dungeon verkrijgbaar via de veiling op Windfall Island. De game verschijnt in oktober op de Wii U.