In een interview in het officiële Nintendo-magazine liet Aonuma zeer beperkt informatie los over het bestaan van een coherente tijdlijn voor de Legend of Zelda-spellenreeks. "Ja er is een algehele tijdlijn, maar dat document is vertrouwelijk. De enige mensen die daar toegang tot hebben zijn [Shigeru] Miyamoto, de uitvoerende producent van de titel [Skyward Sword] en ikzelf. We mogen het [document] aan niemand anders laten zien."

Wel kreeg Aonuma toestemming van Shigeru Miyamoto om de plaats van de aankomende Zelda-titel voor de Wii in de tijdlijn bekend te maken: "Ik heb het al overlegd met Miyamoto dus ik kan deze informatie best vrijgeven: deze titel [Skyward Sword] speelt zich af voor Ocarina of Time. Als ik zou zeggen dat een bepaalde titel in de serie 'het eerste Zelda-spel' was, dan zouden we nooit meer games kunnen maken die zich daar voor afspelen. Om toch titels aan de serie toe te voegen, moeten we echter wel een manier hebben om de verschillende games voor of na de anderen in de serie te plaatsen."

The Legend of Zelda: Skyward Sword is de eerste Zelda-titel die exclusief voor de Nintendo Wii ontwikkeld wordt. Spelers kunnen in combinatie met Wii MotionPlus het zwaard van Link gebruiken om vijanden met precieze slagen te verslaan.