Zelda: Breath of the Wild moet 2 miljoen keer verkopen voor winst | Gamer.nl

Zelda: Breath of the Wild moet 2 miljoen keer verkopen voor winst | Gamer.nl

Er moeten twee miljoen exemplaren van The Legend of Zelda: Breath of the Wild verkocht worden om de game winstgevend te maken. Dat maakte Nintendo bekend tijdens een gesprek met aandeelhouders.

Tijdens de vergadering kwam de steeds langer wordende ontwikkeltijd en duurdere productiekosten van games ter sprake. Volgens Shigeru Miyamoto, gamedesigner en bestuurslid bij Nintendo, worden middelen tijdens productie slim ingezet om het ontwikkelproces later te versnellen.

Als voorbeeld noemde Miyamoto The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Volgens Miyamoto zijn de kosten die zijn gemaakt tijdens de ontwikkeling van de game gedekt zodra de game twee miljoen keer is verkocht.

Daarnaast maakte hij bekend dat de game inmiddels vijf jaar in ontwikkeling is en er in totaal meer dan driehonderd mensen in de aftiteling van de game staan. Momenteel werken er nog ruim honderd mensen aan de titel.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild komt begin volgend jaar uit voor Nintendo Wii U en Nintendo NX. Gamer.nl speelde game alvast bij E3. De impre ies daarvan zijn hier te lezen.

Nintendo liet tijdens het gesprek met aandeelhouders wederom weten dat de NX, de volgende console van Nintendo, in maart 2017 uit moet komen. Daarbij bevestigde het bedrijf nogmaals dat de console niet op E3 werd getoond om een geheim over de console te bewaren, uit angst dat de concurrentie er met het idee vandoor gaat.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou