Zelda: Breath of the Wild bevat ingesproken stemmen | Gamer.nl

Zelda: Breath of the Wild bevat ingesproken stemmen | Gamer.nl

The Legend of Zelda: Breath of the Wild bevat op sommige punten in de game ingesproken stemmen. Het is voor het eerst in een Zelda-game dat dit aan de orde is.

Dit gebeurt alleen op belangrijke momenten in de game. Zo is in de E3-demo van vorige week ook te horen dat een mysterieuze stem tegen Link spreekt en vertelt dat hij Hyrule moet redden. Link zelf zal geen stem krijgen, omdat dat volgens Zelda-ontwikkelaar Eiji Aonuma "de relatie tu en de speler en Link zou kunnen verbreken".


Volgens Aonuma heeft hij op sommige punten wel ingesproken stemmen gebruikt omdat "het heel moeilijk is om een indruk achter te laten bij spelers met alleen tekst".

Volgens Aonuma heeft Nintendo er ook bewust voor gekozen om bepaalde technologie in de wereld van Zelda te introduceren. Zo wordt Link in het begin van de game wakker in een soort machinaal bad. "Link beleeft zijn avontuur in een afgebrokkelde wereld. Ik wilde daar technologie aan toevoegen. Ik dacht dat het intere ant zou zijn als Link technologie gebruikt om deze wilde en vernietigde wereld te verkennen. Het voegt nog een laag aan de game toe."

The Legend of Zelda: Breath of the Wild komt in 2017 uit voor Wii U en NX.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou