Nadat een claim om niet betaalde royalties onlangs werd afgewezen, hebben West en Zampella nog een aanklacht staan over valse beloftes die Activision in 2008 zou hebben gedaan. De uitgever zou West en Zampella bepaalde dingen hebben beloofd zodat zij verder bleven werken aan de Modern Warfare-serie. In 2010 werden beide echter ontslagen omdat zij volgens Activision geheime onderhandelingen met concurrent Electronic Arts voerden.

Activision heeft ook een aanklacht lopen waarin het West, Zampella en EA beschuldigt van oneerlijke concurrentie. De uitgever eist 400 miljoen dollar vanwege inmenging van EA in contracten met Activisions werknemers. De rechtszaak zou op 7 mei starten, maar werd op verzoek van Activision uitgesteld.

Infinity Ward Group

Een aanklacht van een groep ex-werknemers van Infinity Ward, The Infinity Ward Group, wordt tegelijkertijd met deze zaak behandeld. The Infinity Ward Group beweert dat Activision weigert om bonussen uit te keren aan werknemers die vertrokken zijn bij Infinity Ward omdat ze niet aan Modern Warfare 3 wilden werken.

Toen Zampella en West werden ontslagen, is ongeveer de helft van de medewerkers van Infinity Ward ook opgestapt. Een deel van die ontwikkelaars is inmiddels aan de slag gegaan bij Respawn Entertainment, de nieuwe studio van West en Zampella. EA zal de eerste game van Respawn, een shooter in een sciencefictionsetting, gaan uitgeven.