Yuji Naka: 'Ik zou graag aan Dreamcast 2 werken' | Gamer.nl

Yuji Naka: 'Ik zou graag aan Dreamcast 2 werken' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Naka, die tegenwoordig directeur is van ontwikkelaar Prope, gaf aan dat hij ook graag als adviseur zou willen werken bij andere bedrijven waar consoles worden gemaakt. "Ik mis die goede oude dagen waar ik veel bezig was met het ontwikkelen van hardware bij Sega. Ik had met de meeste van de consoles en controllers van Sega wel te maken. Als ik in de toekomst de kans krijg wil ik weer helpen met het maken van hardware."

Ivy the Kiwi

"Mi chien kan ik wel werken aan de Dreamcast 2 als Ivy the Kiwi het goed in Europa doet", grapt Naka, waarna hij serieus vervolgt: "Dreamcast was mijn kind en ik wil goede games blijven maken voor de Europese markt en op een dag hoop ik de kans te hebben aan de Dreamcast 2 te werken." Ivy the Kiwi is een platformgame voor Wii en DS waar Naka op dit moment aan werkt.

Dreamcast

De Dreamcast verscheen in 1999 in Europa en wist met games als Sonic Adventure, Shenmue en SoulCalibur een vaste groep fans te verkrijgen. Sega trok in 2001 echter vroegtijdig de stekker uit de console vanwege onoverkoombare concurrentie van Sony's PlayStation 2.

Naka gaf ook aan dat hij deze maand een nieuwe game voor Xbox 360 en PlayStation 3 wil onthullen. "Het enige wat ik kan zeggen is dat het een originele actiegame in de lucht wordt en dat ik deze maand meer informatie zal geven."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou