Nieuws

Yuji Naka geeft toe schuldig te zijn aan handel met voorkennis

Naka kocht aandelen in ATeam en Aiming

Geschreven door Michel Musters op
Balan Wonderworld-ontwikkelaar en Sonic-ontwerper Yuji Naka heeft toegegeven zich schuldig te hebben gemaakt aan handel met voorkennis.

Dat meldt NHK (via VGC). Tijdens de rechtszaak in Tokio gaf Naka toe dat hij schuldig was aan handel met voorkennis toen hij bij Square Enix aan Balan Wonderworld werkte.

Naka werd vorig jaar twee keer opgepakt. De eerste keer werd hij er samen met voormalige Square Enix-werknemers Taisuke Sazaki en Fumiaki Suzuki van verdacht aandelen in de Japanse studio Aiming te hebben gekocht. Dit vlak voordat werd aangekondigd dat de studio aan het mobiele spel Dragon Quest Tact werkte. Naka zou voor ongeveer 2,8 miljoen yen (ongeveer 19.297 euro) aan aandelen hebben aangeschaft.

De tweede keer dat hij werd opgepakt, was het omdat hij aandelen zou hebben gekocht in ATeam Entertainment, terwijl hij zou weten dat die studio ging helpen bij de ontwikkeling van Final Fantasy 7: The First Soldier. Op dat moment was dit nog niet publiekelijk aangekondigd. Naka zou zo'n 200.000 aandelen in het bedrijf hebben gekocht voor een prijs van ongeveer 144,7 miljoen yen (1.006.889 euro). Eind vorig jaar werd hij formeel aangeklaagd.

Naka zou tijdens de rechtszaak hebben gezegd: "Er is geen twijfel over mogelijk dat ik van de games in ontwikkeling afwist voordat ze publiekelijk werden aangekondigd, en dat ik aandelen (in de ontwikkelaars) heb gekocht." De rechtszaak loopt nog en het is dan ook niet bekend wat Naka's straf wordt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Update voegt fotomodus aan Hi-Fi Rush toe Foto's van speciale Mario Movie Switch-bundel uitgelekt
1

Reacties op: Yuji Naka geeft toe schuldig te zijn aan handel met voorkennis

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Tonne

  • 3 maart 2023 08:44
  Ik hoop voor Yuji Naka dat dit het allemaal waard was.
  Wat zonde

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.