Yuji Naka formeel aangeklaagd vanwege handel met voorkennis

Yuji Naka formeel aangeklaagd vanwege handel met voorkennis

Voormalige Sonic Team-baas Yuji Naka is formeel aangeklaagd omdat hij beschuldigd wordt van handel met voorkennis.

Dat meldt Nippon Hoso Kyokai (via VGC). De Tokyo District Public Prosecutors Office Special Investigation Department klaagt zowel hem als voormalige Square Enix-werknemer Taisuke Sasaki aan vanwege het investeren van 144,7 miljoen yen in aandelen van ontwikkelaar ATeam Entertainment, terwijl zij op voorhand wisten dat deze studio ging werken aan Fantasy 7: The First Soldier.

Naka werd dit najaar twee keer opgepakt - eerst omdat hij met voorkennis aandelen kocht in de Japanse studio Aiming, die uiteindelijk aan het mobiele spel Dragon Quest Tact zou werken, en daarna dus voor het met voorkennis investeren in ATeam.

De aanklagers menen nu dat Naka en  Sasaki de 144,7 miljoen yen niet in ATeam hadden geïnvesteerd als ze niet hadden geweten dat men mee zou gaan helpen aan de ontwikkeling van The First Soldier. Handel met voorkennis is immers verboden. Naka zelf, wiens laatste wapenfeit Balan Wonderworld is, heeft nog niet publiekelijk op de beschuldigingen gereageerd. Het is op moment van schrijven niet duidelijk of er een rechtszaak volgt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Was het een idee of een feit.

0

Aanbevolen voor jou