Nieuws
Final Fantasy 7: The First Soldier

Yuji Naka formeel aangeklaagd vanwege handel met voorkennis

Hij kocht aandelen op van ontwikkelaar ATeam Entertainment

Geschreven door Michel Musters op
Voormalige Sonic Team-baas Yuji Naka is formeel aangeklaagd omdat hij beschuldigd wordt van handel met voorkennis.

Dat meldt Nippon Hoso Kyokai (via VGC). De Tokyo District Public Prosecutors Office Special Investigation Department klaagt zowel hem als voormalige Square Enix-werknemer Taisuke Sasaki aan vanwege het investeren van 144,7 miljoen yen in aandelen van ontwikkelaar ATeam Entertainment, terwijl zij op voorhand wisten dat deze studio ging werken aan Fantasy 7: The First Soldier.

Naka werd dit najaar twee keer opgepakt - eerst omdat hij met voorkennis aandelen kocht in de Japanse studio Aiming, die uiteindelijk aan het mobiele spel Dragon Quest Tact zou werken, en daarna dus voor het met voorkennis investeren in ATeam.

De aanklagers menen nu dat Naka en  Sasaki de 144,7 miljoen yen niet in ATeam hadden geïnvesteerd als ze niet hadden geweten dat men mee zou gaan helpen aan de ontwikkeling van The First Soldier. Handel met voorkennis is immers verboden. Naka zelf, wiens laatste wapenfeit Balan Wonderworld is, heeft nog niet publiekelijk op de beschuldigingen gereageerd. Het is op moment van schrijven niet duidelijk of er een rechtszaak volgt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Smash Bros.-regisseur is naar eigen zeggen deels met pensioen Hideo Kojima wil na zijn dood als AI blijven werken aan projecten
1

Reacties op: Yuji Naka formeel aangeklaagd vanwege handel met voorkennis

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    GoofyZ3

    • 29 december 2022 11:13
    Was het een idee of een feit.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.