Nieuws
Pokémon lets go evee

Pokémon Let's Go! Pikachu en Eevee met oudere games vergeleken

Spoiler: Het is moderner

Geschreven door Arran Winmai op
Twee Youtubers vergelijken Pokémon Let's Go! Pikachu en Eevee-beelden met gameplay van oudere games.

Pokémon Let's Go! speelt zich af in Kanto, waar de allereerste Pokémon-game uit 1998 zich ook afspeelde. GameXplain vond het daarom een goed idee om de beelden van de aankondigingstrailer van Let's Go te vergelijken met gameplay uit Pokémon Yellow. Daarbij heeft hij scènes in de trailer nagespeeld in de game, inclusief wilde pokémon die spelers tegen het lijf lopen.

Hoewel de momenten waarop de speler een pokémon tegenkomt niet precies hetzelfde is in de twee opnames, is het GameXplain goed gelukt de trailer voor zover mogelijk na te spelen. Ook lijken de gebieden overeen te komen met het bestaande spel en zelfs de posities van npc's zijn vrijwel hetzelfde. Wel wordt het duidelijk hoe anders het vangen van pokémon gaat en het was in Yellow niet mogelijk samen door het spel te lopen.

Youtuber MasterOfHyrule had een vergelijkbaar idee, maar dan met een nieuwere versie van Pokémon Yellow. In 2004 kwam er namelijk een remake van Red/Blue/Yellow uit die LeafGreen/FireRed heten. Hoewel het een remake is, is de nieuwere versie ondertussen al veertien jaar oud. Daarom besloot MasterOfHyrule FireRed te vergelijken met Let's Go. Hiervoor doet hij hetzelfde als GameXplain, maar slaat hij de gevechten over.

Hoewel MasterOfHyrule de gevechten overgeslagen heeft, maakt hij wel een vergelijking met het rondrijden. Voorheen gebruikten spelers hiervoor een fiets, maar in Let's Go rijden de spelers op pokémon. Ook op het water is Lapras veel duidelijker in beeld.

Dit artikel delen:

Lees meer

De gamereleases van juni 2018 Blitz en Teams of 20 tijdelijk terug in Fortnite: Battle Royale
3

Reacties op: Pokémon Let's Go! Pikachu en Eevee met oudere games vergeleken

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • watashi wa maurice desu.

  • 1 juni 2018 12:26
  Ja wie had gedacht dat dit hetzelfde is? Er werd niet voor niets een core rpg aangekondigd voor 2019 volgens mij. Allereerst om geen gezeik te krijgen en twee om ook duidelijk te maken dat dit( de Lets go serie) dus niet een core rpg word maar een wat simpelere insteek.

  Tenminste zo las en zag ik het. Daar heb ik geen analyses voor nodig.
  En omdat het in hetzelfde land afspeelt wil toch niet meteen zeggen dat het een remake is. Ik zie dit meer als geïnspireerd op dan als remake van.

  Voor mezelf wacht ik even de reviews en zo af voor ik dit koop. Maar ik denk dat het ondanks de simpele vangmethode nog best vermakelijk kan zijn. Hangt ook af van de verkoopprijs. 😂

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • KoningDriessen

  • 1 juni 2018 13:15
  @watashi wa maurice desu. voor mij hangt het voornamelijk af van het levelup systeem af. Als dat hetzelfde is als GO ga ik hem sowieso niet halen (level verhogen door meer van dezelfde soort te vangen)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • watashi wa maurice desu.

  • 1 juni 2018 14:38
  @KoningDriessen

  Ja mee eens. Dat is ook een goede. Dat zal ik ook mee laten wegen. 👍🏻

  Dat level up systeem is echt bar slecht. Dat was de reden dat ik met Go ben gestopt.
  Constant verplicht dezelfde soort moeten vangen is niet mijn ding.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.