Nieuws
Bigmode

YouTuber Videogamedunkey richt eigen gameuitgever Bigmode op

De YouTuber wil alleen de beste indiegames aanbieden

Geschreven door Michel Musters op
Bekende YouTuber Videogamedunkey heeft aangekondigd dat hij samen met zijn vrouw een onafhankelijke gameuitgever heeft opgericht.

De naam van de uitgever van Videogamedunkey - echte naam Jason Yevgeniy Gastrow - en zijn vrouw Leah 'Leahbee' Gastrow is Bigmode. Het is de bedoeling dat de uitgever verschillende soorten indiegames gaat uitgeven die volgens de YouTuber de moeite waard zijn.

In de video waarin hij zijn uitgeverslabel aankondigt, meldt hij dat hij al meer dan elf jaar "de zielloze 'cash grabs' in de vuilnisbak mietert en de inspirerende kunstwerken binnen dit medium een podium geeft. Ik weet welke ideeën werken en welke niet, wat voor ideeën spannend voelen, of terug moeten keren, of wat inmiddels cliché is." 

Als het aan Videogamedunkey ligt zal zijn uitgever de beste indiegames cureren. Hij vergelijkt het kopen van een random indiegame met het kopen van een lootcrate in Counter-Strike. "Je weet niet wat je gaat krijgen, maar je gaat waarschijnlijk teleurgesteld zijn." Dit moet Bigmode voorkomen.

Verder belooft Videogamedunkey geen creatieve controle over de games die ontwikkelaars maken uit te oefenen, maar hij wil wel meehelpen waar het kan. Ook wil hij contracten opstellen die in het voordeel van de ontwikkelaars zijn.

Dit artikel delen:

Lees meer

Verhaal Splinter Cell-remake wordt herschreven voor 'modern publiek' Lucasfilm Games hint mogelijk naar nieuwe Maniac Mansion-game
0

Reacties op: YouTuber Videogamedunkey richt eigen gameuitgever Bigmode op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.