YouTuber verwijderd uit Yooka-Laylee vanwege 'persoonlijk standpunt' | Gamer.nl

YouTuber verwijderd uit Yooka-Laylee vanwege 'persoonlijk standpunt' | Gamer.nl

YouTuber Jon Jafari, beter bekend als JonTron, is verwijderd uit Yooka-Laylee vanwege racistische opmerkingen. JonTron verleende zijn stem aan een van de personages in Playtonic's nieuwe game.

Recent deed Jafari racistische uitspraken over Mexicaanse immigranten en andere etnische groepen in de Verenigde Staten. Tijdens een stream van YouTuber Destiny kwam dit naar voren, wat op Twitter een hoop ophef veroorzaakte.

In een statement aan Games Industry vertelt ontwikkelaar Playtonic dat JonTron is verwijderd uit de game vanwege zijn "persoonlijk standpunt".

"We willen absoluut duidelijk maken dat we niet achter JonTron's persoonlijke standpunt staan en dat hij, als een externe fan en bijdrager, Playtonic op geen manier representeert. Playtonic is een studio die diversiteit viert in alle vormen en ernaar streeft om games te maken waarvan iedereen kan genieten.

Of de uitspraak gevolgen gaat hebben voor Jon Jafari's verzameling van kanalen, Normal Boots, is nog onduidelijk. Daniel Brown van het kanaal DidYouKnowGaming, zegt dat hij geen reden ziet om de samenwerking te verbreken.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou