YouTuber haalt met Donkey Kong 64-stream geld op voor transgender jongeren

YouTuber haalt met Donkey Kong 64-stream geld op voor transgender jongeren

YouTuber Hbomberguy heeft Donkey Kong 64 volledig uitgespeeld tijdens een livestream en daarmee meer dan 340.000 dollar opgehaald voor een liefdadigheidsinstelling die zich richt op transgender jongeren.

Hbomberguy, die in het echt Harry Brewis heet, heeft afgelopen weekend bijna zestig uur in Donkey Kong 64 gestoken. De stream liep maandagochtend ten einde en er werd in totaal meer dan 340.000 dollar opgehaald.

Het geld gaat naar Mermaids UK, een liefdadigheidsinstelling waarmee transgender jongeren worden ondersteund. De stream was ook bedoeld als antwoord op recente kritiek op Mermaids UK, voornamelijk van Graham Linehan, de medebedenker van comedyserie The IT Crowd. Linehan zorgde er indirect voor dat een donatie van een half miljoen Britse Pond door de Nationale Loterij richting Mermaids UK teruggetrokken werd en maakte tevens diverse anti-trans opmerkingen op Twitter.

De stream was met het opgehaalde geld een groot succes. Tijdens de stream belden diverse bekende mensen via Discord in, waaronder Doom-bedenker John Romero, transgender muzikant Nat Puff en Fallout: New Vegas-regisseur Josh Sawyer. Ook de Amerikaanse congresvrouw Alexandria Ocasio-Cortez verscheen op de stream. Zij uitte niet alleen haar steun naar transgender mensen, maar claimde ook dat de Nintendo 64 "het beste systeem" is.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik dacht dat dit een gamingsite was, geen politieke activistische site. Kan het mis hebben.

0
test

@AlexKidd Gaat toch ook over gaming?

0
test

@Paxopoxo ik kom hier om over games te lezen, niet over een stream voor een goed doel(hoe goed dit ook is, don't get me wrong)

0
test

@AlexKidd Sorry maar waar slaat dit precies op?

0
test

@AlexKidd Gamen voor het goede doel wordt echter al langer gedaan en is mijns inziens een mooie ontwikkeling. Denk aan Awesome Games Done Quick en ook aan Far Lands or Bust. Lijkt mij weinig mis mee om daarover nieuwsitems te maken, ook als een goed doel je niet zou aanstaan.

0
test

@AlexKidd jou leven MOET gewoon zo zwaar zijn als jij je druk maakt over dit soort dingen.. haha.

0
test

@AlexKidd jezus eerst dat bericht bij New Dawn en nu dit. Probeer je een bingo kaart te vullen?

0

Een paar mensen missen hier AlexKidd's Eurogamer-sarcasme denk ik ... Ik ben trouwens aan het streamen om geld op te halen, om een museum te bouwen voor oude spelcomputers die alleen door mensen met een beperking bezocht kan worden. (mezelf.) plz give moneis.

0
test

@casualkiller dan vraag ik mij toch af ; mocht iemand jou stream willen bezoeken hoe komen ze erachter wat jou stream naam is of hoe ze jou überhaupt kunnen vinden? neem aan dat zelf promotie niet is toegestaan op gamer dus hoe ga je dat promoten dan? :P

0
test

@casualkiller haha iemand die het snapt. Kijk dat is een heel goed doel!

0
test

@casualkiller Dit is Gamer.nl, niet Eurogamer.

0

Aanbevolen voor jou