YouTube annuleert PewDiePie's premium show | Gamer.nl

YouTube annuleert PewDiePie's premium show | Gamer.nl

YouTube heeft gisteren de premium show van YouTuber Felix Kjellberg, ook bekend als PewDiePie, laten vallen.

Gisteren brak Disney al een miljoenenovereenkomst met de vlogger nadat hij in video's antisemitische grappen maakte. YouTube heeft dus inmiddels hetzelfde gedaan, zo meldt een woordvoerder aan Variety. "We hebben besloten het tweede seizoen van Scare PewDiePie te annuleren en halen zijn kanaal weg van Google Preferred", aldus een woordvoerder.


Hoewel er geen reden voor het verwijderen is gegeven, lijkt het net als bij Disney om zijn antisemitische content te gaan. Negen van de video's van PewDiePie zouden dit bevatten, waaronder een video waarin PewDiePie aan twee comedians vraagt om een 'Dood aan alle Joden'-spandoek te maken. Een aantal van deze video's zijn offline gehaald, al is nog een voorbeeld te zien.

Google Preferred is een programma via waar bedrijven op YouTube's meest populaire kanalen kunnen adverteren. Met 53 miljoen leden was PewDiePe het meest populaire kanaal van de service. PewDiePie's eerste seizoen van zijn YouTube Red-show Scare PewDiePie blijft te bekijken voor tien dollar per maand.

De YouTuber liet weten "geen hatelijk gedrag" te supporten en dat zijn kanaal niet de plek was voor serieuze politiek. "Ik maak video's voor mijn publiek. Ik zie de content die ik maak als vermaak."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou