YouTube: 'Among Us-video's 4 miljard keer bekeken'

YouTube: 'Among Us-video's 4 miljard keer bekeken'

Video's over de indiegame Among Us werden in september bij elkaar ruim 4 miljard keer bekeken op YouTube. Dat meldt het platform in een nieuw href="https://www.youtube.com/trends/articles/among-us-september/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">rapport</a>.

Volgens YouTube valt vooral de verscheidenheid in content op. Naast gameplayvideo's werden opvallen veel parodieën, memes, muziek en andere soorten video's gemaakt. Zo had zes procent het woord 'animation' in de titel.

Ook valt op dat de game in Zuid-Amerika, na de Verenigde Staten, veel kijkers trok. In Mexico, Brazilië en Argentinië is de game bijvoorbeeld erg populair. Daarnaast sloeg de game in juli al aan in Zuid-Korea, ruim twee maanden voor de populariteit in de rest van de wereld.

Tot slot meldt YouTube dat aandacht van grote platformen als Pewdiepie lucratief waren voor kleine kanalen, die dankzij de populariteit soms honderdduizenden nieuwe abonnees wierven.

In Among Us moeten spelers samen een ruimteschip onderhouden, terwijl een indringer de bemanning probeert te vermoorden. Gedurende de game is het zaak uit te vinden welke speler dat is. Among Us wordt gemaakt door drie man en lanceerde in 2018. Deze zomer nam de populariteit van de game plotseling toe.

Among Us is nu gratis beschikbaar voor mobiel en voor 3,99 euro voor pc en werd in totaal 100 miljoen keer gedownload.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou