Nu Phil Harrison Sony heeft verlaten valt de zware taak als hoofd van Worldwide Studios op de schouders van de Japanse Shuhei Yoshida; een man die net als Phil Harrison vanaf het begin betrokken is bij de ontwikkeling van de PlayStation-consoles.

In een interview met de site Gamesindustry.biz heeft Yoshida alvast duidelijk gemaakt dat hij de dingen iets anders gaat aanpakken dan Harrison. Zo zal hij wat minder "evangelistisch" te werk gaan dan zijn voorganger en dus wat meer op de achtergrond zal blijven. Op korte termijn zal Yoshida weinig willen veranderen, maar op de lange termijn wil hij een aantal al in de planning zijnde projecten tot uitvoer brengen Door zijn contacten met een aantal pioniers van de PlayStation hoopt hij bovendien een net wat andere inbreng te hebben dan Harrison.

Interessant is het inzicht dat hij geeft op de veranderingen die zich bij Sony hebben voorgedaan sinds Kaz Hirai de plek van Ken Kutaragi heeft ingenomen. Volgens Yoshida weet Hirai veel beter alle takken van SCE samen te laten werken dan Kutaragi. Laatstgenoemde was veel meer een visionair die zonder inmenging van anderen met een revolutionair product kwam. "Kijk naar hoe we hebben geworsteld met de PS3, één visionair kan het niet zomaar drie keer op een rij perfectie bereiken.

In het interview is bovendien te lezen waarom projecten als Eight Days en The Getaway zijn geanuleerd.