In een recent interview van de Japanse PS World met directeur van Polyphony Digital Kazunori Yamauchi zijn een paar interessante feitjes naar voren gekomen. Zo gaat KY in op vragen over de status van GT4, maar ook over plannen voor GT4 op de PSP. Hier volgen wat details die naar voren zijn gekomen tijdens het interview.

Yamauchi zegt dat momenteel alle basics van de game zijn afgerond en dat men nu bezig is met de “makeup” van de menu's. Dus alles wat wij als gamer krijgen te zien als we in het in-game menu rondstruinen.

Yamauchi-san kon verder niet zeggen hoe ver ze waren met de hoeveelheid auto's en tracks. Hij zei dat men zo lang mogelijk probeert extra voertuigen en circuits toe te voegen als mogelijk is. Dus we kunnen er op rekenen dat de meest recente modellen in de game zullen zitten als GT4 ook werkelijk uitkomt. Ook zullen tussen nu en de release date nog een aantal nieuwe tracks bekend gemaakt worden. Een erg interessant detail dat in het interview naar voren komt is, dat volgens KY de gamers zich geen zorgen hoeven te maken over de kwaliteit van de auto's en misschien nog belangrijker, de AI! Dit is goed nieuws voor iedereen die bang was dat de AI niet verbeterd zou worden t.o.v. GT4 Prologue

Volgens KY is de game voor 75% compleet. Het simulatiegedeelte is eigenlijk al grotendeels afgerond, maar aan het entertainment gedeelte van de game moet nog heel wat gebeuren. Ook zegt hij dat de release dit jaar zal plaatsvinden.

Wat de PSP betreft zijn ze bij Polyphony nog aan het uitzoeken hoe ze een GT titel op de PSP willen krijgen. Qua volume wil KY hetzelfde bereiken als met GT4 op de PS2. Dus we kunnen misschien wel over meer dan 500 auto's beschikken op de PSP. Yamauchi-san zegt dat we de PSP niet moeten onderschatten qua technologie. Er gaat dus een behoorlijke hoeveelheid werk zitten in het maken van een portable GT4, of Gran Turismo 4 Mobile. Aangezien de PS2 en PSP technologie aardig op elkaar lijkt zal het grootste deel van GT4 waarschijnlijk van de PS2 geport worden naar de PSP.

Naast het interview is ook nog een leuke rondleiding te zien op de site van PS World. Een beperkte kennis van de Japanse taal is wel aanbevolen.