Yakuza 5 betekent nieuwe start voor de serie | Gamer.nl

Yakuza 5 betekent nieuwe start voor de serie | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Nagoshi had de huidige Yakuza-serie op PlayStation 2 en PlayStation 3 moeten eindigen bij Yakuza of the End, en daarom moet Yakuza 5 "een nieuwe start maken, ook al willen we dat eigenlijk niet doen". De game had volgens hem snel ontwikkeld kunnen worden als de formule niet werd veranderd, maar dat is niet wat de ontwikkelaars willen.

Yakuza 5 moet vooral op het gebied van gameplay dingen anders aanpakken, terwijl de manier waarop het verhaal uit de doeken wordt gedaan in de reeks niet veel gaat veranderen. Nagoshi zegt nog weinig details over Yakuza 5 te kunnen geven, omdat "de game verscheidene veranderingen heeft ondergaan en er een gigantische hoeveelheid werk te doen is".


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou