Het gaat niet al te goed met het zo gevestigde internetbedrijf Yahoo. De tegenvallende advertentie inkomsten zorgen ervoor dat de onderneming opzoek gaat naar nieuwe vormen om geld in het laatje te brengen. Eén van deze oplossingen is het beginnen van een online rental service.

Via deze 'winkel' kunnen er games van plus minus een jaar oud voor een bedrag van 5 euro voor 3 dagen gehuurd worden. Dit huren betekend het binnenhalen van een aantal MB, want de service is geheel online. Internetportal Yahoo verhuurt vanaf maandag spelletjes op het internet. Mensen met een breedbandverbinding kunnen dan inloggen bij Yahoo en tegen betaling spelletjes spelen. Het gaat games die mininaal een jaar oud zijn, zoals Tombraider Chronicles of Grand Theft Auto 2.

Met het verhuren van computerspelletjes hoopt het bedrijf minder afhankelijk te worden van die inkomsten. Voor de uitgevers van spelletjes is het voordeel dat oudere spellen zo een langere levensduur krijgen en daardoor meer inkomsten genereren.Naast het huren voor 3 dagen is er ook nog de mogelijkheid om een spel een maand in bezit te krijgen, voor deze optie zal zo'n 16 euro betaald moeten worden. Het gehele persbericht is op de website van de krant Trouw te lezen. Met dank aan meegod voor het melden van dit nieuws.