Nieuws
Shovel Knight Dig

Yacht Club onthult Shovel Knight Dig

Plus meer informatie over de Shovel Knight-uitbreidingen

Geschreven door Michel Musters op
Yacht Club Games heeft gisteren veel informatie gegeven over de Shovel Knight-franchise. Zo onthulde de ontwikkelaar het nieuwe spel Shovel Knight Dig.

Het spel ziet er grafisch gedetailleerder uit dan Shovel Knight. Het grootste verschil zit hem echter in de gameplay: in plaats van een sidescrolling platformer, graven spelers zich in Shovel Knight Dig steeds verder in de grond. Levels zijn met de hand gemaakt, maar worden elke speelsessie anders gecombineerd.

De game wordt ontwikkeld in samenwerking met Nitrome, bekend van diverse flashgames en Bomb Chicken. Vooralsnog is alleen Switch als platform aangekondigd. Meer informatie is op de website te vinden.

Verder liet Yacht Club nieuwe trailers zien van aankomende uitbreidingen voor Shovel Knight, King of Cards en de brawler Shovel Knight Showdown. King of Cards draait om de King Knight en moet volgens de ontwikkelaar groter worden dan alle andere games van de studio. Het spel bevat zelfs een digitale kaartgame genaamd Jaustus.

Showdown en King of Cards zijn gratis voor alle eigenaren van de Treasure Trove-bundel, maar ze kunnen ook apart worden aangeschaft. Een nieuwe fysieke versie van Treasure Trove, met daarin Shovel Knight, Shovel of Hope, Plague of Shadows, Spectre of Torment en bovenstaande uitbreidingen komt ergens in december uit op Switch, PlayStation 4 en - voor het eerst - op Xbox One.

Tot slot zijn er ook nieuwe amiibo-functies aangekondigd voor Shovel Knight op alle Nintendo-platforms. Alle games krijgen amiibo-ondersteuning door bestaande of aankomende Shovel Knight-amiibo in te scannen. Spelers kunnen nieuwe kleding voor personages ontgrendelen, al zijn deze wel geheel cosmetisch van aard. Ook ontgrendelen de amiibo nieuwe platformuitdagingen in de Challenge Mode.

Dit artikel delen:

Lees meer

Yakuza 7 officieel aangekondigd De PlayStation Plus-games van september zijn bekend
0

Reacties op: Yacht Club onthult Shovel Knight Dig

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.