Techland is een kleine Poolse ontwikkelaar die uitermate trots is op het feit dat ze een deftige 3d engine in elkaar gefrutseld heeft. Eigenlijk was deze bedoeld voor het spel Chrome, een 3d shooter die wel wat weg heeft van Halo en Breed, maar nu heeft met besloten er ook een Rally game mee te gaan maken, wat natuurlijk een logische keuze is gezien de uitgestrektheid van het landschap die in beide games voorkomt. En zo kunnen de mensen ook zien wat de engine allemaal wel niet in zijn mars heeft.Xpand Rally is a new, superb-realistic rally game from Techland, introducing WRCeXpanded racing championship.

You're about to experience an extreme version of WRC racing - WRCeXpanded - a challenge for the real men, where there's no limitation of horsepower or tuning modifications that you can apply to your vehicle. Taste the risk of stunning speeding - something that you have never experienced playing WRC simulators.

Het uitzicht is op zijn minst indrukwekkend te noemen, en hopelijk draait de engine een beetje vlot want bij rally zijn nu eenmaal reflexen nodig. Wanneer het spel uit komt is nog onbekend. Lees het hele artikel hier.