Nieuws
Xenoblade Chronicles: Definitive Edition

Xenoblade Chronicles 3 wordt mogelijk later dit jaar onthuld

Game komt mogelijk in de eerste helft van 2022 uit

Geschreven door Michel Musters op
Xenoblade Chronicles 3 zou mogelijk later dit jaar kunnen worden onthuld. De ontwikkeling zou al in een vergevorderd stadium zijn.

Dat claimt gerenommeerd gamejournalist Imran Khan op Fanbyte. Hij claimt van bronnen te hebben vernomen dat het Switch-spel eigenlijk eerder dit jaar aangekondigd had moeten worden en deze winter uit had moeten komen. De ontwikkeling van het spel zou echter hebben geleden onder de gevolgen van het coronavirus.

Xenoblade Chronicles 3 zou nu pas ergens in de eerste helft van 2022 uitkomen, maar een aankondiging zou mogelijk later dit jaar op de planning staan. Eén van de nieuwe eigenschappen van de rpg zou de mogelijkheid zijn om meer personages tegelijk op het scherm te tonen dan in voorgaande spellen. Het gaat daarbij zowel om speelbare personages als vijanden. De game zou zich voorts ver in de toekomst afspelen, met vooral veel nieuwe personages.

De reportage werd gepubliceerd nadat gisteren in het nieuws kwam dat stemactrice Jenna Coleman, die de stem van Princess Melia Antiqua in de voorgaande delen van de reeks insprak, hintte naar een nieuw deel. "Ik denk dat ze er nog een gaan doen. Is dat bekend? Ik weet het niet... ja, ik denk dat ze er nog een gaan doen... ik weet niet zeker of ik dat mag zeggen."

Nintendo en ontwikkelaar Monolith Soft hebben geen derde deel aangekondigd. Na het origineel uit 2010 en het vervolg op de Switch is wel een remaster van de eerste game uitgekomen. Op de Wii U is daarnaast het spel Xenoblade Chronicles X verschenen. Verder assisteert Monolith Nintendo met het maken van diverse games, waaronder Zelda: Breath of the Wild en Splatoon 2. De studio is de laatste jaren flink gegroeid, met in totaal vier verschillende kantoren in Japan.

Dit artikel delen:

Lees meer

Valve verwacht dat Windows 11 haalbaar is op Steam Deck 'PS5-versie Grand Theft Auto 5 draait in 4k en 60 fps'
1

Reacties op: Xenoblade Chronicles 3 wordt mogelijk later dit jaar onthuld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    DarkraverX

    • 11 augustus 2021 00:14
    Deel 1 en 2 waren geweldig, zin in.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.