Xbox: 'We maken meer verhaalgedreven games dan ooit tevoren'

Xbox: 'We maken meer verhaalgedreven games dan ooit tevoren'

Volgens Xbox-hoofd Phil Spencer werkt Microsoft aan meer traditionelere, verhaalgedreven games dan ooit tevoren.

Dat meldt hij in een interview met The Guardian. De schrijver van het artikel observeert dat het bedrijf veel focus legt op cross-platform opties en online games. Er wordt gevraagd of er nog wel ruimte is voor "traditionele vormen van verhaalgedreven games" op Xbox Series X.

"Ik denk dat we daar op dit moment meer van ontwikkelen dan we ooit in de geschiedenis van Xbox hebben gedaan", zo antwoordt Spencer. "Platformhouders - of dat platform nu een abonnement, een apparaat of een winkel is - investeren actief in nieuwe en riskante dingen. Want als het werkt, komen er spelers in het ecosysteem en daar halen we waarde uit."

Ook Microsoft Studios-hoofd Matt Booty is van mening dat niet elke game gericht moet zijn op een online of service-ervaring. "Neem Psychonauts - er komt misschien een Psychonauts 3, maar ik ga (ontwerper) Tim Schafer niet vertellen dat hij het moet maken. Rekening houdend met zijn reputatie denk ik niet dat hij een game gaat maken dat met seizoenen werkt en vijf jaar blijft lopen."

Xbox Series X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dit blijven de betere berichten. Ben een grote fan van storydriven sp games. Zin in Fable Starfield Psychonauts2 en dergelijke. Gaat de goede kant op

0
test

Weet niet wat de gene van artikel bedoelt met games die online focus heeft, maar van de vele games die komen is het veel westerse rpgs.

0

Aanbevolen voor jou