'Xbox streaming-apparaten en Xbox 1.5 op E3, nieuw systeem in 2017' | Gamer.nl

'Xbox streaming-apparaten en Xbox 1.5 op E3, nieuw systeem in 2017' | Gamer.nl

Volgens Brad Sams, een schrijver die claimt documenten van Microsoft in zijn bezit te hebben, worden twee nieuwe streaming-devices aangekondigd op de komende E3. Tevens geeft hij aan dat Microsoft werkt aan een Xbox 1.5 en ook al aan de nieuwe generatie Xbox-systemen met ingebouwde virtual reality-mogelijkheden.

Streaming-apparaten
Volgens Sams gaat Microsoft tijdens de aankomende E3 drie nieuwe systemen introduceren. Het gaat hier om een klein apparaat, vergelijkbaar met een Chromecast, waarmee gestreamd kan worden. Deze moet rond de 100 dollar gaan kosten.

Hiernaast zou Microsoft een iets groter apparaat aankondigen waarmee naast streaming ook kleinschalige games kunnen worden gespeeld. Deze Xbox moet iets kleiner zijn dan een broodtrommel en vergelijkbaar zijn met een Apple TV. Dit apparaat zou tu en de 150 en 175 dollar gaan kosten.

Xbox 1.5
Hiernaast noemt hij een Xbox 1.5 waarmee het mogelijk is om 4K-video af te spelen. Sams vermoedt niet dat het mogelijk wordt om games in 4K af te spelen en meldt tevens dat hij dit gerucht niet kan bevestigen. Dit apparaat lijkt vergelijkbaar te zijn met de eerdere uitgelekte PlayStation 4 Neo. Kotaku meldt dat deze console 2TB opslagruimte bevat en tijdens de aankomende E3 wordt aangekondigd.

Nieuwe controller
Microsoft zou tevens een nieuwe standaard controller introduceren die voornamelijk hetzelfde uiterlijk krijgt, maar wel in een nieuwe kleur. In een eerder bericht gaf Sams aan dat de controller vlakkere knoppen moest hebben. Het is nog onduidelijk bij welke systemen deze moet worden bijgeleverd en welke andere verbeteringen de controller moet bevatten.

Krachtige Xbox "Scorpio"
Een nieuwe versie van Xbox wordt volgens Sams in de lente van 2017 aangekondigd. Dit nieuwe apparaat moet een nieuwe architectuur bevatten en wellicht de mogelijkheid hebben  om virtual reality-games af te spelen. Kotaku voegt hieraan toe dat het apparaat een betere videokaart bevat en dat Microsoft graag een partnerschap wil vastleggen met Oculus. Deze console heeft intern de naam Scorpio.

Xbox en Windows 10 samengevoegd
Volgens de geruchten gaat Microsoft hier bovenop het Xbox-platform doortrekken naar de pc door de Xbox-interface beschikbaar te stellen op Windows 10 pc's. Volgens Sams is het de bedoeling om de pc-community en de Xbox-community "samen te brengen". Dit project wordt volgens Kotaku Project Helix genoemd. Volgens Kotaku zullen toekomstige games op beide platformen speelbaar zijn, waaronder de volgende titel in de Halo-serie. Het recent geannuleerde Fable Legends moest de eerste game worden die de nieuwe strategie zou toepa en.

Eerder wist Sams het bestaan van de Xbox Elite controller uit te lekken, dat later waar bleek te zijn. Uiteraard is het mogelijk dat geen enkel van deze geruchten waar is of dat Microsoft deze plannen inmiddels al heeft aangepast.

E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou