Microsoft spoort ontwikkelaars aan om next-gen upgrades gratis te houden

Microsoft spoort ontwikkelaars aan om next-gen upgrades gratis te houden

Microsoft spoort ontwikkelaars aan die bezig zijn met cross-gen games om de upgrades voor de Xbox Series X gratis te houden. Dat meldt de Videogames Chronicle.

Microsoft vraagt ontwikkelaars die op dit moment bezig zijn met cross-gen games om de next-gen update gratis te maken volgens het nieuwsplatform. Of ze dat nu doen via Xbox Smart Delivery of via hun eigen manier, dat maakt niet uit. Kosteloos upgraden naar de next-gen versie is echter niet verplicht, dus het ligt aan de ontwikkelaars of ze de upgrades gratis willen maken.

Smart Delivery maakt het voor Xbox-fans mogelijk om een game één keer aan te schaffen. Een game die je aanschaft voor de Xbox One kan op de Series X vervolgens kosteloos een upgrade krijgen.

Ontwikkelaars kunnen er ook voor kiezen om spelers, met de game voor huidige consoles, korting te geven voor de next-gen versie of upgrade. Daarnaast kunnen ze er ook voor kiezen dezelfde weg in te slaan als NBA 2K21 en de huidige-gen-versie samen met de next-gen versie te verkopen.

De komende tijd gaan we zien wat de upgradeplannen zijn van de grote uitgevers. Het is al bevestigd dat Assassin's Creed Valhalla, Cyberpunk 2077, Marvel's Avengers, Halo Infinite en een aantal anderen Smart Delivery gaan ondersteunen. Welke games dat nog meer gaan doen is nog niet bekend.

Xbox Series X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Maak dan de games ook multiplatform beschikbaar zou ik zeggen :)

0
test

@HunterSeeker zal leuk zijn als ze dat alle 3 deden en je dus kiest voor beste product.

0
test

@hulstpower Ik weet zeker dat Xbox dan ook gelijk een VR headset op de markt brengt.

0
test

Het is goed dat MS het in ieder geval probeert. Natuurlijk door de backwards compatibility kan je de games wel spelen en werd ook aangegeven dat zelfs zonder tweaken de games beter performen op XSX, toch beter als je de versie kan krijgen die optimised is. EA had overigens aangegeven dat je voor hun games ook een "gratis" update kan doen, al stonden daar zeker wat sterren achter van de voorwaarden en was het ook nog eens beperkt tot X aantal maanden na release ofzo.

0

Aanbevolen voor jou