Xbox Series X-broncode voor graphics 'gestolen en gegijzeld'

Xbox Series X-broncode voor graphics 'gestolen en gegijzeld'

Chipfabrikant AMD meldt in een blogpost dat de broncode voor graphics van de Xbox Series X is gestolen door een hacker en dat er 100 miljoen dollar wordt gevraagd om de code terug te geven.

AMD meldde de diefstal vandaag in een blogpost. De desbetreffende persoon zou AMD al in december 2019 benaderd hebben. Het bedrijf stelt verder dat het contact heeft met de autoriteiten.

Delen van de code werden geplaatst op GitHub, maar zijn inmiddels weer verwijderd. Daar heeft de hacker echter aangegeven dat alle data online geplaatst wordt als niemand zich aandient om het bedrag te betalen. Volgens berichten op TorrentFreak zou de data zijn verkregen via een gehackte computer en bevat het broncode voor AMD's Big Navi- en Arden-gpu's. Die laatste zou in de Xbox Series X zitten.

AMD stelt zelf echter dat de gestolen data geen belangrijk onderdeel uitmaakt van de beveiliging van hun grafische producten. Toch heeft het bedrijf wel een 'take down notice' ingediend om de data van GitHub te laten verwijderen, waaruit op te maken valt dat het sowieso om belangrijke data zou gaan.

Lees hieronder de officiële verklaring:

"Bij AMD zijn dataveiligheid en de bescherming van ons intellectuele eigendom een prioriteit. In december 2019 werden we gecontacteerd door iemand die claimde testbestanden te hebben die gerelateerd zijn aan een deel van onze huidige en toekomstige grafische producten, waarvan sommige online zijn geplaatst maar sindsdien weer zijn verwijderd.

Hoewel we ervan op de hoogte zijn dat de dader aanvullende bestanden heeft die nog niet openbaar zijn gemaakt, zijn we ervan overtuigd dat de graphics-IP niet essentieel is voor de concurrentiepositie of beveiliging van onze producten. We zijn niet op de hoogte van eventuele andere gestolen AMD-IP.

We werken nauw samen met de overheid en andere experts als onderdeel van een doorlopend misdaadonderzoek."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

En mochten ze de dader vinden dan gepaste straf uitvoeren en dat is chop chop beide handen eraf.

0
test

We leven niet in het midden oosten he. Eerder laten gassen lijkt me een betere en fatsoenlijke optie Xd

0
test

@Yakuo 1 jaar celstraf per euro losgeld

0

Aanbevolen voor jou