Xbox Series-update voor Insiders maakt console energiebesparend

Xbox Series-update voor Insiders maakt console energiebesparend

Microsoft is bezig met een update voor Xbox Series-consoles die de console energiebesparend moet maken.

Het bedrijf schrijft op Xbox Wire dat het de update al aan het uittesten is met Xbox Insiders. Door de update probeert de console de automatische updates uit te voeren op momenten dat er zoveel mogelijk duurzame energie via het stroomnet beschikbaar is, afhankelijk van de thuissituatie van de gebruiker. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar kan de consument ook geld besparen. Daarvoor moet de Xbox wel aan het internet verbonden zijn en regionale data beschikbaar zijn.

Daarnaast wordt na de update de console automatisch in de energiebesparende modus geplaatst wanneer deze uitgezet wordt. Dit kan er voor zorgen dat de console tot wel twintig keer minder energie opmaakt in vergelijking met de gebruikelijke slaapmodus. Het is dan echter niet mogelijk om de console van een afstand aan te zetten. Gebruikers kunnen in het Xbox-menu zoals gebruikelijk dan ook een andere modus inschakelen indien dit niet gewenst is.

Xbox Insiders kunnen op Xbox-consoles ook experimenteren met de 'Active Hours'-setting. Mensen die de Sleep-optie gebruiken, kunnen aangeven in welke uren van de dag en nacht men verwacht de Xbox te gebruiken. In die uren start de console extra snel op. Op momenten buiten die periode gaat de console volledig uit en wordt er minder stroom verbruikt.

Tot slot voegt Microsoft via een update ook nieuwe powermodi toe aan de Xbox One, zodat een aantal van de hierboven beschreven opties tevens mogelijk zijn op de vorige generatie consoles van Microsoft.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Xbox was natuurlijk altijd al 'groen'

0
test

@LarsCornelis scherp! haha.. Maar wel een mooie ontwikkeling.

0

Aanbevolen voor jou