Xbox Series-consoles afgelopen week vaker verkocht in Japan dan PS5

Xbox Series-consoles afgelopen week vaker verkocht in Japan dan PS5

Afgelopen week zijn er in Japan meer exemplaren van Xbox Series-consoles verkocht dan PlayStation 5-consoles.

Dat blijkt uit de Japanse verkoopcijfers die door Famitsu zijn gepubliceerd (via ResetEra). Het gaat om de week van 9 tot en met 15 mei. Van de Xbox Series X zijn er 105 exemplaren verkocht en van de Xbox Series S zijn er 6120 exemplaren verkocht. Dit ten opzichte van de PS5 (2240 exemplaren) en PS5 Digital Edition (453 exemplaren).

Hoewel de reden een tekort aan PlayStation 5-consoles is die consumenten kunnen verkopen, is het toch opvallend, omdat het nagenoeg nooit voorkomt dat Xbox-consoles meer verkopen dan PlayStation-consoles in Japan. 

De Switch blijft echter de koploper. De reguliere Switch is 20.443 keer verkocht, De Switch Oled-editie 35.868 keer en de Switch Lite 9011 keer.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor De reden is logisch, maar dan is het nog wel een opvallende gebeurtenis, aangezien het bijna nooit voorkomt.

0

@MichelMusters Op hetzelfde moment komt het ook nooit voor dat een Playstation console voor zo'n lange tijd zeer beperkt verkrijgbaar is geweest. Sterker nog: in kan het me niet herinneren dat het ooit eerder voorkwam. Natuurlijk is er soms even een gebrek in de periode net na de feestdagen als de elektronica zaken half leeg zijn gekocht, maar niet voor meer dan een jaar.

0
test

@Messtranor Je hebt natuurlijk grotendeels gelijk. Maar wat je niet mee neemt is dat de Xbox one bijv maar 114.000 keer verkocht is tijdens de gehele looptijd. De Series zijn nu al veel meer verkocht dan de xbox one tijdens de hele looptijd. Daarom is dat best opvallend te noemen, omdat buiten de 360 periode na, waarin de 360 1.6 miljoen keer verkocht is, is xbox nooit echt populair geweest in Japan. Niemand zal dan ook ontkennen dat een PS5 uiteindelijk veel meer zal verkopen dan de Xbox over deze generatie, maar dat Xbox het goed doet met nog steeds weinig Japanse games is daardoor wel opvallend.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Xbox Series X is een waardige console tegenover de PS5, beiden zijn top console`s. Dat de series X goed verkoopt laat zien dat het een goede console is.

0

@DarkraverX Ik denk niet dat je uit dit bericht direct moet opmaken dat de console 'goed' verkoopt. Niet alleen is dit een uitzonderlijke positie, maar ook zegt dit helemaal niets over de verkoopcijfers op de lange termijn, of de verkoopcijfers wereldwijd. Volgens de laatste gegevens van jan/feb zit de PS5 nu op 17,8 miljoen verkopen en de Xbox series S/X op 12 miljoen. En hoewel beide zeker geen slechte cijfers zijn, loopt de PS5 wel duidelijk voorop. En wie de trend over een langere tijd bekijkt ziet dat elke Xbox console het qua verkopen aan het eind van de levenscyclus ook altijd heeft verloren van de Playstation tegenhanger van die generatie. De slecht verkopende Playstation console (PS3) verkocht uiteindelijk toch nog altijd voor een paar miljoen meer units dan de bestverkopende Xbox console tot nu toe (360)

0
test

@Quirinius Ik maak me niet zo druk welke console er meer of minder verkoopt, ik vind het top dat Xbox zich staande weet te houden tegenover de Playstation, alleen fanboys maken zich druk om welke console er beter is of meer verkoopt. Als er geen concurrentie is dan hoeft een bedrijf niet hard zijn best te doen, nu wel en als ouderwetse gamer heb ik hier dus alle 3 de grote merken staan, puur omdat ik wil genieten van games en mij niet druk wilt maken om wie er hier nu uiteindelijk de grote pielemans heeft.

0

Aanbevolen voor jou