Donderdag 8 november zal een dag zijn die menig gamer zichzelf zal herrineren. Microsoft lanceert dan haar allereerste console. De console, die vergezeld gaat met een astronomische reclamecampagne ten waarde van 500 miljoen dollar (1 miljard gulden.... goeiemiddag) zal dan beginnen met haar pogingen om de complete consolewereld aan haar voeten te krijgen.

De Xbox gaat 299 dollar kosten en er zullen tussen de 600.000 en 800.000 Xboxen te koop zijn vanaf dag 1. Tegen het eind van het jaar moeten er meer dan 1.5 miljoen Xboxes verkocht zijn.

Afgaande van de 299 dollar die je in Amerika betaald, zal het apparaat in Nederland tussen de fl 799,- en fl 899,- gaan kosten. Dat is minder dan eerst werd gesuggereerd en het is zéker een prijs die zeer meevalt als je kijkt wat je er allemaal voor krijgt.

Bij de launch van de XBox zullen er tussen de 15 en 20 titels beschikbaar moeten zijn. Naast Halo zal de gamer ook Tony Hawk Pro Skater 3, Unreal Championship en Tom Clancy's Ghost Recon kunnen spelen.

De console zal bij de verkoop beschikken over een 10 Gb harddrive en een Ethernet aansluiting voor online mogelijkheden. Voor de online mogelijkheden in de US heeft Microft een deal gesloten met NTT Communications.

Hmmm, het word even tijd dat ik mijn telebankierprogramma opstart en wat geld ga overmaken richting de States

Xbox, here I cum!