Nieuws
Gal Gun Returns

Xbox One-versie railshooter Gal Gun Returns geannuleerd

Ontwikkeling van game was al afgerond

Geschreven door Michel Musters op
De Xbox One-versie van de seksueel getinte railshooter Gal Gun Returns is geannuleerd nadat de ontwikkeling van de game was afgerond.

Dat heeft ontwikkelaar Inti Creates laten weten. Hoewel de Xbox One-versie al af was, zou de master van de game bij Microsoft liggen en zouden discussies tussen het bedrijf en Inti Creates er toe hebben geleid dat het spel niet meer uitkomt op het platform. De ontwikkelaar zou naar eigen zeggen dit doen omdat het "de consistentie van de ervaring" niet kon waarborgen.

Gal Gun Returns is een remaster van de in 2011 verschenen railshooter Gal Gun. In het spel kruipen spelers in de huid van een mannelijke student die met zogenaamde 'Ectasy Shots' een school vol met obsessieve vrouwelijke studentes moet zien af te weren.

Hoewel het niet expliciet gezegd wordt, lijkt het waarschijnlijk dat Microsoft heeft besloten dat de game te seksueel getint was voor het Xbox-platform. De originele Gal Gun op Xbox 360 ontving na release al een patch waarmee de camera strikter werd gemaakt - deze patch werd op aandringen van Microsoft uitgebracht.

Voor zover bekend verschijnt Gal Gun Returns in het Westen nog altijd op 12 februari voor Steam en Switch.

Dit artikel delen:

Lees meer

De meest gespeelde en bestverkochte games van 2020 op Steam 'Kijk uit naar aankondigingen rondom Final Fantasy 16 in 2021'
2

Reacties op: Xbox One-versie railshooter Gal Gun Returns geannuleerd

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  SuperDre

  • 27 december 2020 20:51
  Toch wel een blamage dat Microsoft het tegen houdt terwijl het wel op de Nintendo Switch uit komt, ALS het ergens vanwege seksueel getinte punten niet op uit zou komen is het wel een Nintendo console. Maar blijkbaar laat Nintendo hun regels ook maar wat vieren om zo meer content op hun console te hebben.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ollongren

  • 28 december 2020 13:03
  Nintendo laat het beoordelen van inhoud kennelijk over aan de toezichthouders die zijn ingesteld om inhoud te beoordelen.

  Lijkt mij verstandig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.