Xbox One-versie railshooter Gal Gun Returns geannuleerd

Xbox One-versie railshooter Gal Gun Returns geannuleerd

De Xbox One-versie van de seksueel getinte railshooter Gal Gun Returns is geannuleerd nadat de ontwikkeling van de game was afgerond.

Dat heeft ontwikkelaar Inti Creates laten weten. Hoewel de Xbox One-versie al af was, zou de master van de game bij Microsoft liggen en zouden discussies tussen het bedrijf en Inti Creates er toe hebben geleid dat het spel niet meer uitkomt op het platform. De ontwikkelaar zou naar eigen zeggen dit doen omdat het "de consistentie van de ervaring" niet kon waarborgen.

Gal Gun Returns is een remaster van de in 2011 verschenen railshooter Gal Gun. In het spel kruipen spelers in de huid van een mannelijke student die met zogenaamde 'Ectasy Shots' een school vol met obsessieve vrouwelijke studentes moet zien af te weren.

Hoewel het niet expliciet gezegd wordt, lijkt het waarschijnlijk dat Microsoft heeft besloten dat de game te seksueel getint was voor het Xbox-platform. De originele Gal Gun op Xbox 360 ontving na release al een patch waarmee de camera strikter werd gemaakt - deze patch werd op aandringen van Microsoft uitgebracht.

Voor zover bekend verschijnt Gal Gun Returns in het Westen nog altijd op 12 februari voor Steam en Switch.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Toch wel een blamage dat Microsoft het tegen houdt terwijl het wel op de Nintendo Switch uit komt, ALS het ergens vanwege seksueel getinte punten niet op uit zou komen is het wel een Nintendo console. Maar blijkbaar laat Nintendo hun regels ook maar wat vieren om zo meer content op hun console te hebben.

0
test

Nintendo laat het beoordelen van inhoud kennelijk over aan de toezichthouders die zijn ingesteld om inhoud te beoordelen. Lijkt mij verstandig.

0

Aanbevolen voor jou