Xbox One S presteert bij bepaalde games beter dan Xbox One | Gamer.nl

Xbox One S presteert bij bepaalde games beter dan Xbox One | Gamer.nl

De Xbox One S presteert bij bepaalde games beter dan de Xbox One. Dat blijkt uit een uitvoerige test van Eurogamer en Digital Foundry.

De kleinere variant van de Xbox One ligt sinds gisteren in de winkels. De Xbox One S kenmerkt zich door de mogelijkheid om games en films in 4K af te spelen en een vernieuwde controller. Of de console ook betere prestaties aflevert dan zijn grote broer, was tot op heden onduidelijk. Digital Foundry concludeert na testen met de console dat er wel degelijk verbeteringen zijn ten opzichte van de Xbox One.

Die verbeteringen vertalen zich naar een hogere framerate. Tijdens Project CARS werd de grootste snelheidswinst gemeten: zo'n 9fps hogere framerate dan op de Xbox One. Ook tijdens andere games presteerde de Xbox One S beter. Bij Hitman werd een verschil van 8,1 procent gemeten en bij Resident Evil 5 was dit 2,5 procent.

De Xbox One S presteert echter niet altijd beter. Fallout 4 speelt nagenoeg hetzelfde op beide consoles, zo concludeert Digital Foundry. De resultaten hangen ook af van de manier waarop games zijn geprogrammeerd.

De snelheidswinsten zijn te danken aan de hoger geklokte GPU van de Xbox One S en een hogere bandbreedte van de esram. Microsoft erkende dat de Xbox One S wellicht kleine prestatieverbeteringen vertoont, maar benadrukte dat de verschillen niet groot zijn. "Onze interne testen toonden aan dat de verschillen minimaal zijn en enkel meetbaar zijn bij specifieke games, dus we wilden er geen 'selling point' van maken", zei Albert Penello tegen Digital Foundry.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou