Het gaat om de derde reeks Hunters en het derde monster, de Wraith. De pre-order geeft zowel in de bèta als in de uiteindelijke game direct toegang tot deze personages. Andere spelers moeten de personages vrijspelen door veel uren in het spel te steken. De vier klasses van de Hunters zijn altijd gelijk, maar per klasse zijn er drie verschillende personages met licht gevarieerde wapens en vaardigheden. De tweede en derde reeks personages moeten vrijgespeeld worden.

De versnelde progressie geldt alleen voor spelers die de game pre-orderen van de Xbox Game Store. Deze pre-order is voor de release te annuleren, waarna spelers hun geld terugkrijgen. Dan krijgen ze ook geen toegang meer tot de versnelde progressie. Retail-preorders tellen niet mee, ook is de actie exclusief op de Xbox One.

Evolve is een asymmetrische multiplayergame waarin een team van Hunters een monster moet vangen, en het monster de Hunters moet verslaan. Zowel de Hunters als het monster worden bestuurd door spelers. Het monster kan evolueren en nieuwe vaardigheden vrijspelen door zich te voeden met kleinere monsters die door de computer bestuurd worden. De game komt op 10 februari uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Het spel heeft al een alfa achter de rug, de bèta start 15 januari.