Xbox One ondersteunt muis en toetsenbord binnen 'maanden' | Gamer.nl

Xbox One ondersteunt muis en toetsenbord binnen 'maanden' | Gamer.nl

Xbox One-gebruikers kunnen op korte termijn gebruik maken van muis en toetsenbord op hun consoles. Volgens Xbox-baas Phil Spencer wordt de functionaliteit binnen een paar maanden toegevoegd.

Spencer sprak over het verschil tu en games voor console en pc tijdens een interview met PCGamesN. "Wanneer we muis en toetsenbord mogelijk maken op consoles wordt het intere ant om te zien of ontwikkelaars van pc-games hun games naar consoles gaan brengen. Het idee achter Play Anywhere maakt het mi chien nog intere anter voor ze."

In het interview werd gevraagd wanneer de ondersteuning voor muis en toetsenbord naar Xbox One gaat komen. Spencer antwoordde: "Om eerlijk te zijn werken keyboards met onze dev kits, maar ondersteuning voor muizen is iets verder weg. Ik zeg dit omdat ik weet dat het niet jaren gaat duren, eerder maanden, maar we hebben nog geen vaste datum."

Twee jaar geleden verschenen de eerste geruchten over het gebruik van muis en toetsenbord op Xbox One. Tijdens de huidige E3 heeft Microsoft aangekondigd Xbox One en pc's met Windows 10 meer met elkaar te verbinden via Xbox Play Anywhere. Hiermee kunnen gekochte games gratis op het andere platform worden gespeeld en kan gemaakte progre ie worden meegenomen.

E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou