Whitten voegt toe dat de clips dankzij de integratie van een uploadservice direct in de cloud worden opgeslagen. De service maakt het mogelijk om clips te managen, editten en ze te delen met anderen. Opgenomen beelden zijn terug te zien in de Xbox One Guide en je eigen bijgehouden clipcollectie.

Eerder werd al bekend dat de Xbox One ook externe opneemapparaten ondersteunt. Het lijkt aannemelijk deze niet per se beperkt zijn tot een resolutie van 720p. Zo kan de Hauppauge HD PVR 2 op de Xbox 360 al beelden opnemen in 1080p.

Andere Achievements

Verder laat Whitten weten dat Achievements voor Xbox 360 en Xbox One van elkaar zullen verschillen, ook als het gaat om bijvoorbeeld een game die op beide platformen verschijnt.

Whitten geeft aan dat het Achievement-systeem voor de Xbox One "veel rijker is aan features", waarbij hij onder meer noemt dat er door het jaar heen nieuwe Achievements worden toegevoegd, alsook de mogelijkheid om echte prijzen te winnen binnen en buiten de game. Deze laatstgenoemde voorbeelden vallen waarschijnlijk binnen de zogenaamde Challenges, een nieuw soort Achievements die Microsoft tijdens de afgelopen E3-beurs onthulde