In augustus werd bekend dat de Xbox One in de landen Nederland, België, Denemarken, Finland, Noorwegen, Rusland, Zweden en Zwitserland pas in 2014 op de markt zou komen. Een anonieme bron van Gamereactor weet te melden dat de Xbox One pas in het derde kwartaal van 2014 in de Scandinavische landen op de markt komt. De bron is volgens Gamereactor dezelfde die eerder ook al het vorige uitstel van de Xbox One in enkele landen voor de bekendmaking wist te melden.

Wat die vertraging voor een verschijning in Nederland betekent is niet duidelijk. In welke maand van het derde kwartaal de Xbox One verschijnt is ook niet bekend, al merkt Gamereactor op dat spelcomputers traditiegetrouw nooit tijdens de zomermaanden verschijnen. Dat zou een lancering in het einde van augustus of in september plausibeler maken, wat neerkomt op een vertraging van negen tot tien maanden.

Lokaliseren

Als reden voor het later verschijnen, noemde Microsoft toen onder meer het 'lokaliseren' van de Xbox One. Dat omvat onder andere het vertalen van games, onlinediensten en Kinect-besturing. De Xbox One kent een aantal stemcommando's waarmee het apparaat onde andere kan worden aangezet. Volgens Microsoft spelen tekorten geen rol bij het uitstellen van de lancering van de spelcomputer..

Concurrent Sony bracht in november de Playstation 4 uit, die spelcomputer was wel direct in heel Europa verkrijgbaar.