Deze eis geldt enkel voor games. Live tv kijken of blu-rays/dvd's afspelen is zonder internetverbinding mogelijk. Het officiële statement is als volgt: "Hoewel een continue verbinding niet vereist is, is de Xbox One ontworpen om te verifiëren of system-, app- of gameupdates nodig zijn en om te kijken of je nieuwe games hebt verworven, verkocht, ingeruild of weggegeven aan een vriend. Spellen die zijn ontworpen om hun voordeel te doen met de cloud, kunnen wel een verbinding vereisen." 

"Met Xbox One kun je tot 24 uur lang offline gamen op je primaire console, of een uur als je ingelogd bent op een losstaande console die toegang vraag tot je gamebibliotheek. Offline gamen is niet mogelijk na deze vastgestelde periodes, totdat je opnieuw verbinding maakt. Maar je kunt nog wel live tv kijken en genieten van blu-ray- en dvd-films."

Games spelen bij vrienden

Hoewel het offline spelen van games op een secundaire console (zoals bij een vriend) maximaal een uur mogelijk is, kan de gehele gamebibliotheek aangesproken worden als er eenmaal verbinding wordt gemaakt. Alle games die zijn gekoppeld aan een Xbox Live-profiel, zijn te downloaden wanneer er wordt ingelogd op dit profiel. De lijst wordt namelijk opgeslagen in de cloud. Verder kunnen meerdere mensen op dezelfde console een game spelen. Dit is niet beperkt tot de account (en persoon) waarmee het spel geactiveerd is.

Éen exemplaar spelen met meerdere mensen

Verder staat de Xbox One mogelijk toe om één geactiveerde game op meerdere plekken tegelijk te spelen, zij het onder dezelfde Xbox Live-account. In de uitleg van Microsoft staat namelijk het volgende: "Je kunt je games altijd spelen, en ieder lid van je familie kan je gedeelde gamecollectie op ieder moment spelen." Hiermee lijkt te worden bedoeld dat één exemplaar van een Xbox One-game door meerdere personen tegelijk gespeeld kan worden op verschillende consoles, mits deze toegang hebben tot de bijbehorende Xbox Live-account. Dit is echter niet niet expliciet bevestigd. 

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3