Xbox One krijgt in mei ondersteuning voor 120Hz | Gamer.nl

Xbox One krijgt in mei ondersteuning voor 120Hz | Gamer.nl

Microsoft heeft aangekondigd dat de Xbox One ondersteuning gaat bieden voor schermen met een 120Hz-refresh rate.

Een software-update in mei brengt de 120Hz-functionaliteit, naast andere nieuwe functies, naar Xbox One. Andere verbeteringen zijn de mogelijkheid om games en apps te groeperen, een verbeterde interface voor het managen van familie-accounts, een functie om opgenomen clips bij te snijden en verbeteringen aan de Xbox Acce oires-app.

Microsoft heeft eerder dit jaar al AMD FreeSync 2-integratie beschikbaar gemaakt voor Xbox One S en Xbox One X, waarmee een variabele refresh rate (VRR) wordt gebruikt om screen tearing te verminderen. Hiernaast was ook eerder ondersteuning voor schermen met een 1440p-resolutie toegevoegd.

In het nieuwsbericht van de aankondiging wordt niet gespecificeerd of de 120Hz-ondersteuning voor alle Xbox One-modellen beschikbaar wordt. Mogelijk wordt de originele Xbox One niet ondersteund omdat dit model HDMI 1.4a gebruikt, in tegenstelling tot HDMI 2.0 op de latere modellen. Overigens wordt het niet mogelijk om games in 4K en 120Hz te vertonen op Xbox One X. Deze functie wordt in de toekomst wellicht mogelijk met nieuwe Xbox-consoles en televisies die HDMI 2.1 ondersteunen, maar is met de huidige hardware niet mogelijk. Met de huidige HDMI-standaard kan de Xbox One wel 120Hz vertonen op 1080p- 1440p-resoluties.

Ontwikkelaars moeten tevens hun games optimaliseren om 120fps te realiseren, wat vooral op het originele model en de One S een uitdaging kan zijn.

Xbox One

Discord

In een ander bericht heeft Microsoft aangekondigd integratie met Discord te implementeren voor Xbox One. Gebruikers kunnen binnenkort hun Discord-account linken aan hun Xbox-account. Vervolgens kunnen Discord-gebruikers de activiteiten van vrienden op Xbox volgen.

Binnenkort wordt de functie getest voor Xbox Insiders. Wanneer de mogelijkheid wordt uitgerold voor alle gebruikers is nog niet bekend.

Xbox One
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou