Nieuws
Xbox One X

Xbox One krijgt in mei ondersteuning voor 120Hz

En integratie met Discord op komst

Geschreven door Lucas May op
Microsoft heeft aangekondigd dat de Xbox One ondersteuning gaat bieden voor schermen met een 120Hz-refresh rate.

Een software-update in mei brengt de 120Hz-functionaliteit, naast andere nieuwe functies, naar Xbox One. Andere verbeteringen zijn de mogelijkheid om games en apps te groeperen, een verbeterde interface voor het managen van familie-accounts, een functie om opgenomen clips bij te snijden en verbeteringen aan de Xbox Accessoires-app.

Microsoft heeft eerder dit jaar al AMD FreeSync 2-integratie beschikbaar gemaakt voor Xbox One S en Xbox One X, waarmee een variabele refresh rate (VRR) wordt gebruikt om screen tearing te verminderen. Hiernaast was ook eerder ondersteuning voor schermen met een 1440p-resolutie toegevoegd.

In het nieuwsbericht van de aankondiging wordt niet gespecificeerd of de 120Hz-ondersteuning voor alle Xbox One-modellen beschikbaar wordt. Mogelijk wordt de originele Xbox One niet ondersteund omdat dit model HDMI 1.4a gebruikt, in tegenstelling tot HDMI 2.0 op de latere modellen. Overigens wordt het niet mogelijk om games in 4K en 120Hz te vertonen op Xbox One X. Deze functie wordt in de toekomst wellicht mogelijk met nieuwe Xbox-consoles en televisies die HDMI 2.1 ondersteunen, maar is met de huidige hardware niet mogelijk. Met de huidige HDMI-standaard kan de Xbox One wel 120Hz vertonen op 1080p- 1440p-resoluties.

Ontwikkelaars moeten tevens hun games optimaliseren om 120fps te realiseren, wat vooral op het originele model en de One S een uitdaging kan zijn.

Xbox One

Discord

In een ander bericht heeft Microsoft aangekondigd integratie met Discord te implementeren voor Xbox One. Gebruikers kunnen binnenkort hun Discord-account linken aan hun Xbox-account. Vervolgens kunnen Discord-gebruikers de activiteiten van vrienden op Xbox volgen.

Binnenkort wordt de functie getest voor Xbox Insiders. Wanneer de mogelijkheid wordt uitgerold voor alle gebruikers is nog niet bekend.

Xbox One

Dit artikel delen:

Lees meer

Kansspelcommissie in België ziet ook meerdere games met lootboxes als illegaal Nieuwe gameplaybeelden van demo Code Vein uitgebracht
2

Reacties op: Xbox One krijgt in mei ondersteuning voor 120Hz

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  kleinekoosjer

  • 25 april 2018 13:47
  Ben benieuwd.. Mijn tv kan 120 Hz aan. Nu nog afwachten wat de voordelen zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  kleinekoosjer

  • 25 april 2018 14:04
  Oh faaack nog niet met 4k hmm.. dan kies ik denk liever daarvoor.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.