Xbox One krijgt Home Gold voor gratis delen van betaalde features | Gamer.nl

Xbox One krijgt Home Gold voor gratis delen van betaalde features | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Via Home Gold kan een Xbox One aangemerkt worden als zogeheten 'home console'. Op dit exemplaar hoeft enkel de eigenaar een betaald Xbox Live Gold-abonnement te hebben, andere gebruikers kunnen gratis gebruikmaken van de voordelen die dit biedt, zoals online multiplayer en het opnemen en delen van gameplay. Er zit hierbij geen limiet op het aantal andere gebruikers en de persoon met het Gold-lidmaatschap hoeft ook niet ingelogd te zijn.

Gold op andere Xbox One's

Home Gold geldt enkel voor de console die als zodanig is ingesteld. Zodra er met hetzelfde Gold-abonnement op een andere Xbox One wordt ingelogd, gelden er andere regels. Andere gebruikers kunnen dan ook alle Gold-features aanspreken, maar de Xbox Live Gold-houder moet hiervoor ingelogd zijn.

Dit werkt bij de Xbox 360 ook zo. Bij Microsofts huidige console wordt echter geen onderscheid gemaakt tu en een 'home console' en die van bijvoorbeeld een vriend. Ook op de eigen spelcomputer moet de Gold-abonnementhouder ingelogd zijn om van de voordelen gebruik te maken. Met Home Gold voor Xbox One komt die restrictie te vervallen.

Verdwijnen van Microsoft-punten

Microsoft kondigde verder nog aan dat Microsoft-punten komen te vervallen bij de eerstvolgende update voor de Xbox 360. Eerder liet het bedrijf al weten dat het met de Xbox One overstapt op betalen met lokale valuta. De betalingsopties blijven hetzelfde, maar de stap waarbij eerst Microsoft-punten aangeschaft moesten worden verdwijnt. Wanneer de update voor de Xbox 360 precies wordt uitgerold, is niet bekend. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou