Xbox One kan vanaf deze zomer als dev kit worden gebruikt | Gamer.nl

Xbox One kan vanaf deze zomer als dev kit worden gebruikt | Gamer.nl

Phil Spencer, hoofd van Xbox, heeft tijdens de Microsoft Build Conference aangekondigd dat alle Xbox One-apparaten vanaf deze zomer te gebruiken zijn als dev kits. Dit houdt in dat ontwikkelaars games kunnen maken en testen op de bestaande hardware van Microsoft.

Inmiddels is het bijna drie jaar geleden dat Microsoft beloofde ontwikkelaars gebruik te laten maken van standaard Xbox One-consoles voor de ontwikkeling van games. Nu heeft Microsoft gezegd de functionaliteit mee te leveren in de Windows 10 Anniversary Update die deze zomer verschijnt. Ontwikkelaars krijgen de mogelijkheid om hun games te verkopen op zowel de Xbox Marketplace als de Windows Store. Hiernaast kunnen de gemaakte games worden uitgegeven in bundels, kunnen ontwikkelaars seizoenspa en beschikbaar stellen en kunnen gebruikers de games eventueel reserveren.

Alhoewel de functie pas in de zomer officieel wordt gelanceerd, kunnen gebruikers die toegang hebben tot de ‘preview program’ nu al aan de slag. Microsoft raadt alleen ervaren ontwikkelaars aan om gebruik te maken van deze vroege versie van Dev Mode. Het is niet mogelijk om standaard titels of apps op Xbox One te gebruiken wanneer Dev Mode actief is.

Meer informatie over de aankomende Windows 10 Anniversary Update wordt gedeeld tijdens de E3 in juni.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou